To anholdt for at forvolde fare for andre i forbindelse med indskydning af riffel

22. april 2019 112

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog mandag klokken 11.56 en anmeldelse om, at en gruppe personer skød med riffel nær Broager.

Klokken 12.00 ankom en patrulje til stedet og kom i kontakt med to mænd på henholdsvis 33 og 39 år med tilknytning til lokalområdet. De to borgere havde oprettet en hjemmelavet skydebane, hvor der var affyret cirka 40 skud i forbindelse med indskydning af en jagtriffel, skriver Politiet i en pressemeddelelse.

Blev anholdt

Umiddelbart efter patruljens ankomst blev de to mænd anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, hvor man ved grov kådhed volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klokken 12.05 modtog politiet en anmeldelse fra en borger, der havde opdaget, at et projektil havde ramt borgerens køretøj. Personbilen holdt parkeret i et større sommerhusområde ved Vemmingbund, ikke langt fra den hjemmelavede skydebane.

Politiet gennemgik området ved hjælp af en drone samt ved hjælp af personel fra Hjemmeværnet for at undersøge, om nogen var kommet til skade i forbindelse med indskydningen af riflen. Det har ind til videre vist sig ikke at være tilfældet.

Havde våbentilladelser

Artiklen fortsætter under annoncen

Begge personer havde de fornødne våbentilladelser. Som et led i efterforskningen undersøger politiet desuden, hvorvidt skydebanen opfylder kravene i lovgivningen.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer borgere, der konstaterer skader på ejendom i forbindelse med indskydningen, til at kontakte servicecentret på telefon 1-1-4.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Gråsten, Samfund

Klimadebat med klimaekspert Jesper Theilgaard i Ahlmannsparken

28. november 2021 Gråsten

Hvad er der sket, siden den sidste klimadebat i Sønderborg for to år siden? Hvor meget er klima-situationen forværret? Hvilke tiltag er der taget i henholdsvis Danmark og EU og hvilke tiltag er planlagt for de kommende år? Gør vi nok for at bekæmpe den globale temperaturstigning? Disse spørgsmål kommer igen til debat, når klimaekspert […]

Læs mere...