To byrådspolitikere tog en overnatning i Aalborg på kommunens regning

8. marts 2019 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Dorthe Mehlberg fra Dansk Folkeparti har skriftligt bedt forvaltningsdirektør Helle Mønsted Nielsen fortælle, om kommunen har betalt en overnatning i Aalborg til byrådsmedlemmerne Jan Prokopek og Daniel Staugaard.

“Denne sag handler om at ét byrådsmedlem hjælper et andet byrådsmedlem og så handler den om, at politikerne på tværs af udvalg får snakket dagens oplevelser igennem umiddelbart efter at dagsprogrammet er overstået”, siger Daniel Staugaard fra Venstre til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jan Prokopek havde fortalt mig, at han af helbredsmæssige grunde hverken kunne klare køreturen derop eller hjem alene. Derfor tog vi en kommunebil, som jeg kørte. Og han havde slet ikke kræfterne til hjemturen efter det lange program om onsdagen, så vi valgte at overnatte”, siger Daniel Staugaard.

Selve sagen

Den 30. januar stod Arbejdsmarkedsudvalget for en studietur til Horsens og Brønderslev, hvor Børne- og Uddannelsesudvalget og også Gerhard Bertelsen og Preben Storm fra henholdsvis erhversudvalget og socialudvalget var med. Det samme var en række medarbejdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere af politikerne skulle videre til andre møder den 31 januar og derfor var det mest praktisk, at de overnattede – og det gjorde flere af dem i Aalborg.

“Det gjorde Daniel Staugaard og Jan Prokopek også, selvom de ikke havde program den 31. januar”, siger en politiker, der deltog i turen, til SønderborgNYT. Vedkommende har svært ved at se, at det er kommunen, der skal betale for deres overnatning, når de bare kunne have kørt hjem i den kommunebil, som Daniel Staugaard og Jan Prokopek rådede over.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningsdirektøren svarer

Helle Mønsted Nielsen skriver til Dorthe Mehlberg, at der var aftalt møder mellem Jan Prokopek og Claus Klaris den 31. januar.

“Men det er svært at tro, fordi Claus Klaris og de øvrige politikere allerede havde en fyldt kalender netop den dag”, siger byrådspolitikeren til SønderborgNYT. Han mener ikke, det er sandsynligt, at møder mellem to Sønderborg-politikere planlægges til at foregå så langt hjemmefra eller på en dag, der i forvejen er tætpakket for den ene af de to.

Artiklen fortsætter under annoncen

I skrivelsen fra forvaltningsdirektøren står der også, at Jan Prokopek den 30. januar af helbredsmæssige årsager ikke tage den lange biltur hjem.

Socialdemokratiets Jan Prokopek blev for år tilbage ramt af alvorlig sygdom.

“Den gør, at jeg skal passe på mig selv og huske at hvile. Jeg bliver træt, når jeg har været i gang i tre til fire timer. Og jeg var virkeligt udkørt efter en hel dag med møder i både Horsens og Brønderslev – og så var Daniel Staugaard så flink at tilbyde også at blive natten over og tage mig med hjem næste dag”, siger Jan Prokopek, der meget tidligt fandt op på sit hotelværelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tilføjer, at der oprindeligt var afsat to dage til turen, men møderne blev presset sammen, fordi flere af deltagerne skulle til andre møder på anden-dagen.

“Hvis manden er syg, så skulle han måske ha’ været blevet hjemme”, siger udvalgsmedlemmet, der ønsker at være anonym.

“Og det at Jan Prokopek ikke ville og hjem, betyder jo ikke, at der så også skal betales hotelophold til et andet byrådsmedlem”, siger udvalgsmedlemmet og kalder det spild af skattekroner.

Smed, mens jernet er varmt

Sådan ser Jan Prokopek det slet ikke.

“Når vi lige har deltaget i et møde, hvor vi har fået nogle ting at vide, som jeg synes, vi skal bruge til noget, så gælder det om at få snakket med de andre byrådspolitikere – og især Børne- og Uddannelsesformanden i en fart – så vi får de samme ‘billeder’ på oplevelsen. Det gør alting meget lettere, når sagen kommer på bordet hjemme i udvalgene og byrådssalen”, siger Jan Prokopek.

“Der er et gammelt ordsprog, der siger, man skal smede, mens jernet er varmt”.

Den 31. januar klokken 8.30 var en del af deltagerne på turen til kongres i Aalborg, men ikke Daniel Staugaard og Jan Prokopek.

De satte kursen mod Sønderborg.

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...