To EUC-Syd-elever skal til DM i Skills

23. januar 2023 Uddannelse

Onsdag den 1. februar sender EUC Syd to elever, Thomas Lybæk Petersen og Marcus Lyngholm Pedersen fra henholdsvis tømrer- og automatikteknikeruddannelsen, til Danmarksmesterskaberne i Skills. Her starter tre intensive konkurrencedage, med en fælles velkomstmiddag, inden det går løs i Messe C i Fredericia fra den 2. til den 4. februar.

I tre dage konkurrerer deltagerne om at blive Danmarks bedste i deres respektive fag, og konkurrencen er hård. Der er i år 45 konkurrencefag, og mere end 300 unge håndværkere har kvalificeret sig til DM.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vores deltager fra tømrerfaget, Thomas Lybæk Petersen, er 21 år gammel og bor i Sønderborg. I september bestod han sin svendeprøve med et flot 12-tal og en sølvmedalje. Op til DM i Skills har han fået stor støtte og træning hos Aksel Tang.

”Thomas Lybæk Petersen en meget dedikeret elev, som har vist ekstraordinær interesse i tømrerfaget og specielt i komplekse tagløsninger. Han har under sin uddannelse erhvervet sig viden og kunnen, som har resulteret i en stærk og voksende interesse for faget. Vi ser alle med spænding og forventning frem til mesterskabet”, siger faglærer Ove Thomsen fra EUC i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den anden deltager er Marcus Lyngholm Pedersen, som er i gang med at uddanne sig til automatiktekniker, hvor han går på hovedforløb 2. Han er 20 år og kommer fra Sønderborg. Han har kvalificeret sig ved at vinde regionsmesterskabet mod tre andre automatikteknikerelever.

”Jeg glæder mig til at kunne konkurrere mod de andre på højt plan, og jeg ser frem til at arbejde side-om-side for til sidst at finde ud af hvem, der er bedst. Og håbe på, at man er den, der er længst – det tror jeg bliver sjovt. Jeg har fået rigtig meget ud af min træning, fordi jeg kun går på hovedforløb 2 og det, jeg skal lave til Skills, er noget, man først lærer på hovedforløb 3”, siger Marcus Lyngholm Pedersen

Artiklen fortsætter under annoncen

DM i Skills begynder med en åbningsceremoni ved Kronprins Frederik og det slutter lørdag den 4. februar klokken 15.30, hvor Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye uddeler medaljer til de nye Danmarksmestre.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...