To nye direktører i kommunen

29. juni 2016 Uddannelse

Helle Mønsted Nielsen og Bjarke Eriksen er nu direktører i Sønderborg Kommune, hvor de hidtil har været henholdsvis konstitueret direktør og økonomichef. Samtidig tilpasses organisationen på en række områder – med det fælles mål, at vilkårene for at implementere byrådets visioner og øge servicen over for borgerne forbedres.

Ønsket om at tilpasse organisationen i retning af øget bæredygtighed i en tid, hvor stadigt flere opgaver kræver løsning på tværs af organisationen, er født i direktionen, men blev i aften godkendt af byrådet. Konkret indebærer tilpasningen bl.a., at erhvervsområdet og lufthavnen kommer direkte under kommunaldirektøren, af der oprettes en økonomiforvaltning, hvor bl.a. digitalisering, IT og Facility Management tilknyttes, og at Borgerservice flyttes til forvaltningen Beskæftigelse og Sundhed, som politisk hører under arbejdsmarkedsudvalget, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

”Vi er kommet godt igennem det halve år, der er gået, siden vores tidligere kommunaldirektør fratrådte. Jeg er glad for, at organisationen nu er på plads – det giver ro til at gå de udfordringer i møde, vi har foran os. Det har fortsat højeste prioritet at have styr på økonomien, og derfor er det naturligt, at den ansvarlige for økonomiforvaltningen bliver en del af direktionen. Jeg er sikker på, det vil styrke arbejdet i direktionen”, sagde borgmester Erik Lauritzen på den lukkede del af byrådsmødet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunaldirektør Tim Hansen tilføjer:

”Med tilpasningen ønsker vi at sikre en koordineret og entydig politisk betjening, kvalitetssikring og øget samtænkning på tværs i kommunen. Vi vil i direktionen sikre det fornødne administrative implementeringskraft, som skal til for at realisere byrådets ambitiøse visioner og målsætninger. Jeg er glad for, at byrådet bakker op om en organisation, som også er forberedt til nye udfordringer i den kommende valgperiode”.

Økonomidirektør Bjarke Eriksen indgår fremover i direktionen som en direkte konsekvens af organisationsændringen. Økonomi har hidtil været en afdeling under Fællesstaben og ikke en forvaltning. Byrådet godkendte ansættelsen på sit lukkede møde i dag. Bjarke Eriksen, 39 år, er cand.scient.pol. og bor med sin familie i Vejle. Han har efter eksamen fra Aarhus Universitet arbejdet i først nogle mindre kommuner på Djursland og siden som analyse- og digitaliseringschef i Vejle Kommune, inden han i april 2013 blev økonomichef i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet har ligeledes ansat Helle Mønsted Nielsen som direktør i forvaltningen Borger, Beskæftigelse og Sundhed. Hun har sammenlagt været stabschef i Sønderborg Kommune i syv år, senest i sin nuværende forvaltning, hvor hun tidligere på året blev konstitueret som direktør, da Tim Hansen blev konstitueret som kommunaldirektør.

Helle Mønsted Nielsen er uddannet civiløkonom og HD og er i gang med en Master i offentlig ledelse. Hun har boet med sin familie i Sønderborg siden 90’erne og har været bl.a. uddannelseschef på de sønderjyske handelsskoler, inden hun i 2003 blev projektkonsulent i Sønderborg Kommune, hvor hun siden har været ansat i forskellige stillinger, primært inden for ledelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 112, Sønderborg

Havegrill startede en mindre brand

8. februar 2023 112

Onsdag omkring klokken 18 blev der ringet efter Sønderborg Brand og Redning fra Goethesgade, fordi der var ild i en havepavillon og noget kvas. “Der var en, som havde gang i havegrillen og det var ilden fra den, der fik fat i pavillonen og kvaset”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen til SønderborgNYT. “Og så vil jeg […]

Læs mere...