Tom Holden lever livet på diskotek

4. juli 2013 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Omdrejningspunktet i arbejdslivet for Tom Holden er diskoteket Buddy Holly i Sønderborg, hvor det er ham, der står ved roret.

– Buddy Holly er “stedet” for de unge mellem 18 og 25 år og de kommer for at feste med vennerne, siger Tom Holden. Netop det at have et diskotek i en såkaldt centerby er en glimrende idé, fordi det er de større byer, der trækker de unge til, når de søger en på opleveren.

– Tidligere hængte jeg plakater op i Nordborg, men det er der ikke længere grund til. De unge tager alligevel til Sønderborg og så bruger de jo også tid på sociale medier, hvor de kan se, hvad der sker i byen, siger Tom Holden. Derfor markedsfører flere og flere deres forretning på de sociale medier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tom Holden på den indbringende side af baren i Buddy Holly.

Tom Holden på den indbringende side af baren i Buddy Holly.

Når unge nærmest står i kø ved Buddy Holly, så skyldes det flere ting, mener Tom Holden.

Artiklen fortsætter under annoncen

– For det første har vi en god service og vi sikrer gæsternes tryghed, siger Tom Holden. Diskoteket har uddannede dørmænd, der griber ind, hvis tingene er på vej af sporet og de sorterer også gæsterne ved døren. Og vigtigst af alt, så er Buddy Hollys ansatte gode til at sætte gang i en fest – og det er lige dét, som det drejer sig om.

Unge går trygt på diskotek

– Vores gæster kommer fra byens uddannelsessteder og om torsdagen er det især unge, der skal ud af byen fredag, som fester på Buddy Holly og i weekenden er så alle de andre, siger Tom Holden. Enkelte skoler har stor forståelse for, at unge mennesker nu en gang vil feste.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og jeg har været i dialog med skolerne og sørger for, at de unge kommer sikkert hjem til kollegierne, siger Tom Holden, der er sikker på, at dialog og samarbejde styrker trygheden omkring de unge.

40 kroner for fadøl

– En stor fadøl på Buddy Holly koster 40 kroner og det har den gjort i otte år, siger diskotekschefen. Når priserne ikke er steget, så er det fordi, Buddy Holly er en kæde, hvor mange diskoteker går sammen om indkøb, har fælles revisor og andre ting sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– På den måde kan vi skrue på andet end priserne, så vores gæster slipper for, at vi bare sender vores regninger videre til dem”, siger Tom Holden.

Om aften- og nattelivet i Sønderborg, siger han:

– Jeg synes, at Buddy Holly og Wunder-bar har godt tag i de unge og på begge steder gør vi en del for, at det ikke alene handler om at drikke, men også om at have det sjovt og kunne gå hjem med en følelse af at have haft en god aften eller nat.

Tirsdag kan unge fra seksten år komme ind på Buddy Holly.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Men der serveres ikke alkohol til dem. Alle gæster viser billedlegitimation ved døren og så får de stempel, der viser bartenderne, om den unge må købe alkohol, siger Tom Holden. han fortæller, at Sønderborghus har nogle herlige CNL-fester for børn op til 12 – og så er der ellers ikke noget, inden de bliver atten. Derfor slippes teenagerne ind på Buddy Holly på tirsdage.

Mange ansatte

Buddy Holly, der har seksten år på bagen,  er ikke alene et sted, der byder gæster indenfor til fest. Det er også en arbejdsplads, hvor mange mennesker henter deres løn.

– Jeg har 50 timelønnede og så har vi en omsætning på 10 millioner kroner, så der kommer også penge i kommunekassen, siger Tom Holden.

Hvis omsætningen skal stige, så er vejen ikke at de unge skal drikke endnu mere.

– Men det ville være dejligt, hvis de studerende på SDU kom andre steder end i baren på Alsion, siger Tom Holden. I bunden af Alsion har de studerende deres egen bar, hvor priserne er SU-venlige. Det er godt for de unge, men de går glip af livet i Sønderborg.

Lige nu .....
Byrådsmøde direkte fra Rådhuset
Play Live TV