Toptryk Grafisk vil uddanne flygtning der kom i praktik

24. januar 2017 Gråsten
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Efter kun få måneders ansættelse hos Toptryk Grafisk i Gråsten taler 28-årige Mustafa Ahmad Ali Dib dansk, har danske venner og fast job. Hans historie er kun en ud af mange, hvor integrationen af flygtninge i Sønderborg har taget fart gennem praktikforløb, der er blevet til i samarbejde med Kompetance- og Integrationscentret.

En af de største udfordringer for flygtninge er ofte at lære det danske sprog. Det tager lang tid, selv gennem et veltilrettelagt kursusforløb. En anden udfordring er at finde arbejde, og de to ting hænger ofte sammen. Arbejdsgivere lægger nemlig vægt på medarbejdernes indstilling til arbejdet, og det er svært at vise, man har den rette indstilling, når man ikke kan kommunikere på dansk, skriver Søndrborg Kommune i en pressemeddelelse.

Nogle virksomheder, som for eksempel Toptryk Grafisk i Gråsten, har valgt at give en flygtning en chance og stille en praktikplads til rådighed. Mustafa Ahmad Ali Dib, der flygtede til Danmark fra Syrien for lidt over et år siden, greb chancen og kom i sommeren 2016 i praktik hos Toptryk Grafisk, der er en virksomhed med ca. 40 ansatte, som laver tryksager og bøger.

Hos Toptryk Grafisk startede Mustafa Ahmad Ali Dib helt fra bunden med at skære papir ud i mindre ark. På det tidspunkt talte han kun lidt dansk. Men ved at arbejde sammen med danske kollegaer fik han hurtigt tilegnet sig sproget, og i dag kan han føre en samtale på dansk. Hans indstilling til arbejdet gjorde også, at han i tophastighed lærte at betjene virksomhedens maskiner.

Artiklen fortsætter under annoncen

I september 2016 blev han fastansat til at lave digitaltryk, og virksomheden er nu ved at undersøge mulighederne for, at han kan komme i lære som grafisk tekniker.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...