Torsdag er Årets Tumledag

19. august 2020 REGIONALT

Gå på edderkoppejagt i skoven, fang bølger ved vandet og lav en sandengel i sandet. Sanserne stimuleres, og kroppen sættes i bevægelse, når Tumlekaravanen afholder Årets Tumledag for dagplejere, vuggestuer og private pasningsordninger i hele landet. I Sønderborg tumler 295 børn med.

Bag Årets Tumledag står Tumlekaravanen, et nyt bevægelses-koncept, der er udviklet af Børneulykkesfonden med støtte fra Nordea-fonden.

”Med Årets Tumledag ønsker vi at inspirere dagplejere og pædagoger til at bruge naturen som ramme for motorisk leg og bevægelse. Naturen har nogle helt særlige sansemotoriske kvaliteter, der skaber gode og stimulerende rammer for masser af leg og bevægelse. Det er guld værd for børns motoriske udvikling”, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inspiration til dagplejere og pædagoger

Der er brug for ny inspiration til leg og bevægelse i dagplejen og institutionen, viser en undersøgelse, som Børneulykkesfonden har foretaget blandt dagplejere og pædagoger, ledere og andre ansatte i vuggestuer og private pasningsordninger.

I undersøgelsen svarer 73,8  procent af respondenterne nemlig, at de gerne vil lave flere bevægelseslege med børnene, men at mangel på tid og inspiration er de primære årsager til, at de forhindres i at gøre det. Målet med Årets Tumledag er netop at give dagplejere og pædagogisk personale redskaber og inspiration til at sætte gang i bevægelsesaktiviteter, der stimulerer og udvikler små børns motorik – både ude i naturen og hjemme i dagtilbuddet.

Alle tilmeldte modtager forud for dagen et online bevægelseshæfte, med lege og aktiviteter for de små, samt adgang til Årets Tumlesang, der er skrevet og indspillet af Mille Gori – kendt som Motor Mille.

Bevægelse er godt for krop og sind

Børn har godt af et liv fyldt med leg og bevægelse. Det er de færreste i tvivl om. Og faktisk har bevægelse og fysisk aktivitet ikke kun positiv indflydelse på børns motoriske udvikling. Bevægelse styrker også børns almene trivsel, koncentration, læring og sociale kompetencer. Initiativet Årets Tumledag skal bidrage til at sætte fokus på vigtigheden af, at børn bevæger sig hver dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er meget opmærksomme på, hvor vigtigt det er, at børn bevæger sig og styrker deres motoriske udvikling. Vi oplever i øjeblikket en kedelig tendens, hvor børn har motoriske udfordringer ved skolestart. Den tendens vil vi gerne vende ved at arbejde med børns motoriske færdigheder fra en tidlig alder”, siger Henriette Madsen i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...