Tosprogede borgere bestod SOSU-aspirantforløb

4. juli 2019 Uddannelse

Sønderborg har som de fleste andre kommuner udfordringer med at rekruttere medarbejdere til plejehjem og hjemmepleje. Der er dog nu succes med at tilbyde aspirantforløb, hvor udlændinge gøres klar til at tage en SOSU-uddannelse.

Sønderborg Kommune har nu haft to forløb, hvor tosprogede borgere får et indblik i og bliver klar til en SOSU-uddannelse. De såkaldte aspirantforløb er gennemført af Sønderborg Kommunes Integrationsafdeling i samarbejde med SOSU-skolen Syd, den private aktør A2B og en række plejecentre, hjemmeplejen og handicap/psykiatri.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første gang blev syv aspiranter klar til at gå i gang med en SOSU-uddannelse, og nu er netop endnu syv blevet klar.Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Det er ren win-win. Vi har et ældreområde, som mangler medarbejdere, og vi har nogle nye borgere, som gerne vil uddanne sig og i job. Med aspirantforløbet har vi forsøgt at hjælpe borgerne på vej, og så er det rart at opleve, at det virker, så de får kompetencerne til at starte en uddannelse. Det er bare godt og samtidig nogle erfaringer, vi kan tage med andre steder i Jobcentrets arbejde”, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, Jan Prokopek Jensen.

Der er dog et stykke vej endnu, inden de syv kandidater kan ansættes i stillinger i Sønderborg Kommune. Efter et halvt år på Grundforløb 2 fortsætter de uddannelsen på SOSU-skolen i henholdsvis et år og to måneder eller to år og seks måneder – alt efter, om de vil uddanne sig til SOSU-hjælper eller SOSU-assistent.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk