Tour de France-ledelsen skal bruge et kort over sidevejene på Tour-ruten

22. september 2020 Sundeved

De seneste dage har Jesper Worre, der er løbsdirektør for PostNord Danmark Rundt, brugt på at køre på de veje, som Tour de France-feltet skal køre på, når Touren kommer til Danmark i 2022.

“Vi krydser fingre for, at der er kommet styr på Corona, når vi er i 2022, så der er ikke tænkt Corona-sikkerhed ind i løbet endnu”, siger Jesper Worre og fortæller, at hans opgave for den franske Tourledelse er at kortlægge, hvor der skal gøres ekstra for sikkerheden.

“Der mange sideveje og de skal spærres tre timer inden rytterne kommer. En time efter, vi spærrer, kommer reklamekaravanen og derefter Tour-feltet”, siger Jesper Worre til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi kører Danmark Rundt, så spærres der fem minutter, inden rytterne kommer. Men her er det altså tre timer”, siger han. Til at føre rytter sikkert gennem Sønderborg er der danske politibetjente og marshalls på motorcykler.

“Og der kommer også 26 franske motorcykelbetjente”, siger Jesper Worre.

Touren kræver ikke ny asfalt

Borgmester Erik Lauritzen fortæller, der ikke skal bruges penge på asfalt på grund af Tour de France.

“Men der er nogle steder, hvor vi skal nedlægge en ‘helle’ og den bliver lavet igen efter Touren”, siger borgmesteren til SønderborgNYT.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...