Trafiksikkerhed: Dybbølskolen sætter lastbiler på skoleskemaet

11. september 2017 Uddannelse

Torsdag indtager store lastbiler, masser af cykler og de alleryngste elever i neongrønne refleksveste parkeringspladsen ved Dybbølskolen.

Det er trafiksikkerhedskampagnen ’Lastbilkaravanen’ kommer forbi på sin danmarksturné.

Lastbilkaravanen lærer de mindste elever om lastbiler og trafiksikkerhed. Det er vejgodstransportens brancheorganisation, ITD, der står bag kampagnen.

’Magda’, som er hovedpersonen i kampagnen og i en børnebog om lastbiler, synger og fortæller om sikkerhed, skriver Latsbilkaravanen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt andet synger hun, ”Det er meget meget sjovere, hvis man ikke bliver kørt over”, ”Det er lettere at spise chips, hvis man ikke er pakket ind i gips” og Bliv væk fra det dæk, hvis dine knogler ikke skal sige knæk”.

Læs mere om kampagnen på lastbilkaravanen.dk

Program på Dybbøl Skolen

08.00: Eleverne synger og danser med Magda, og de lærer om trafiksikkerhed.

09.00: Eleverne går i skolegården og får en snak med Bamse Betjent, lastbilchaufførerne eller Magda. Samtidig får børnene lov at sidde oppe i førerhuset, og de kan få syn for sagen, når de kigger ud af spejlene og ser udfordringerne for chaufførerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

10.30: Lastbilerne forlader skolegården med hornet i bund.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 Politik, Sønderborg

Hans Peter Toft glæder sig over 1000 nye Dansk Folkeparti-medlemmer

25. januar 2022 Politik

Fra formandsvalget i Dansk Folkeparti sluttede søndag eftermiddag og frem til mandag klokken 19 fik Dansk Folkeparti godt 1000 nye medlemmer. “Det er altså dejligt, at der er flere, som melder sig ind i partiet”, siger lokalformand Hans Peter Toft til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at der fra centralt hold i partiet er blevet ringet […]

Læs mere...