Transport til og fra STU-forløb betales af byrådet

20. august 2015 Sundeved

De unge, der går på Ungdomsuddannelserne får dækket deres buskort ind af Sønderborg Kommune. Men STU-ligeværdforløbene er ikke med på listen, så unge, der går på dem, er ikke dækket ind på samme måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det betyder ikke, at unge på STU selv hænger på transportudgifterne”, siger formand for Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg Jørn Thrane til SønderborgNYT.

Han kender STU-loven forfra og bagfra og har sendt kapitel 7 der handler om kørsel til og fra uddannelsesstedet.

“Der står, at Byrådet sørger for betalingen”, siger han.

Kapitel 7

Kommunalbestyrelsen sørger for eller afholder udgifterne til fornøden befordring af unge med særlige befordringsbehov mellem hjem eller fast aflastningshjem og uddannelsessted (uden boophold) eller praktiksted for unge, der deltager i ungdomsuddannelsen, på den efter forholdene mest hensigtsmæssige måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der kan alt efter de konkrete forhold være flere måder at tilrettelægge denne befordring på:

Hvis den unge selv ønsker at sørge for befordring, bidrager kommunalbestyrelsen hertil med et aftalt månedligt beløb.

Hvis den unge ved hjælp af et særligt hjælpemiddel selv kan befordre sig, kan kommunalbestyrelsen opfylde befordringspligten ved at afholde udgiften hertil.

Den unge kan henvises til at benytte offentlige befordringsmidler i det omfang handicappet tillader det, og det ikke medfører urimelig lang befordrings- og ventetid. Om nødvendigt må der foranstaltes særskilt befordring mellem hjem og undervisningssted eller eventuelt nærmeste offentlige befordringsmiddel. Kommunalbestyrelsen afholder udgiften hertil.

Hvis det er påkrævet med ledsagelse under befordringen, sørger kommunalbestyrelsen for en sådan ordning og afholder udgifterne hertil.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...