Transportministeren er hovedperson i bogen ‘Selvlært’

13. september 2020 Sundeved

På fredag kommer bogen ‘Selvlært’ i bogbutikkerne og den handler om transportminister Benny Engelbrecht. Forfatteren er ministerens bror, journalist Flemming Sørensen.

“Min bror og jeg har tidligere skrevet en bog sammen – Det politiske Håndværk – og det var ret sjovt. Derfor snakkede vi om at gøre det igen”, siger Benny Engelbrecht til SønderborgNYT. Men inden brødrene begyndte at trykke på tastaturet, så blev Benny Engelbrecht udnævnt til transportminister.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det gjorde jo, at det blev småt med fritiden”, siger han.

Så kom Flemming Sørensen i tanke om, at han kunne skrive en bog om Benny Engelbrecht og anledningen var, at ministeren rundede 50 år.

“Jeg havde nu svært ved at se, at jeg skulle være så interessant”, siger Benny Engelbrecht, som alligevel satte sig sammen med broderen og svarede på en masse spørgsmål.

“Bogen handler også om min barndom, som bestemt ikke var glad og lykkelig. Jeg voksede op i en dysfunktionel og sygdomsramt familie”, siger Benny Engelbrecht. Han tilføjer, at både han og hans søskende alligevel har klaret sig godt.

“Måske på grund af trods”.

Benny Engelbrecht har et lille håb med ‘Selvlært’ – og det er, at andre, der oplever modgang, lader sig inspirere og tror på, at det, trods en svær barndom eller anden modgang, er muligt alligevel at få et godt liv.

“I dag er jeg politiker, men det kom jo ligesom tilfældigt, fordi jeg blev opfordret til at stille op. Indtil da klarede jeg mig nu også ganske godt – og jeg har jo ingen uddannelse”, siger Benny Engelbrecht.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk