Tre fra SDU i Alsion vandt flot opfinder-pris

8. juli 2015 Uddannelse

 

Frederik S. Nielsen og René Lund udgør 2/3 af et team, som i rigtig lang tid har arbejdet på at udvikle en intelligent terning, som gør børn klogere, når de kobler terningen sammen med en app.IMG_2948

Ideen er så god, at de tre studerende vandt førstepladsen i Creativ Business Cup, hvor nogle af de klogeste hoveder i landet præsenterede deres ideer for et skrapt dommerpanel.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Terningen er sat sammen af mange terninger, og det er magneter, der gør, at de hænger sammen”, siger Frederik S.

Frederik S. Nielsen.

Frederik S. Nielsen.

Nielsen til SønderborgNYT. Helt små børn kan sagtens lege med terningen, som de kan skille ad. Men kun under opsyn, så de ikke putter en af de små terninger i munden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De mindste børn skal have legetøj, der udfordrer finmotorikken”, siger René Lund. De lidt ældre børn skal udfordres af opgaver, hvor terningen skal samles på bestemte måder.

“Det er via app’en børnene henter udfordringerne”, siger de to ingeniørstuderende. De regner med, at sælge den intelligente terning, der kan være med til at gøre børn klogere.

I gang siden 2013

“Vi har arbejdet på ideen siden 2013 og selvfølgelig har vi løbende været i kontakt med kloge mennesker flere steder i verden. De alle sagde, vi have fat i noget rigtigt”, siger René Lund.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu vandt vi så i Creativ Business Cup og det er ret vildt. Det blev en lille, simpel idé, der gav os sejren”, siger Frederik S. Nielsen. Og bedst af alt, der er en vigtig sidegevinst ved at stille op i konkurrencer.

René Lund

René Lund

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kommer ud og møder andre mennesker, der arbejder med opfindelser og ideer. Det er guld værd”, siger René Lund. Han tilføjer, at førstepladsen i Danmark betyder, at de tre studerende skal til VM i november.

“Og det er så stort, at vi måske møder nogle investorer”, siger Frederik S. Nielsen.

Hele ideen med terningen er ret kompleks og det gør det til en udfordring at forklare den klart og præcist.

“Men det skal vi kunne på tre minutter ved både DM og VM”, siger René Lund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om de vinder eller ikke vinder ved VM er uden den store betydning for de to iværksættere.

“Vi har jo oprettet hver en virksomhed og et holdingselskab, så vi har stor glæde af at møde mennesker, vi kan arbejde sammen med – og det er vigtigere at møde dem end at hente titler”, siger 2/3 af gruppen bag den intelligente terning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...