Tre tidligere elever fortalte om livet efter Det Blå Gymnasium

12. september 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Når man er i fuld gang med at kæmpe sin studenterhue i hus, så kan det være dejligt opløftende at høre fra nogle tidligere elever, der klarer sig godt efter de havde svedt over opgaver og lektier på Det Blå Gymnasium i Sønderborg – og den chance var mandag aften, hvor først Børne-, Undervisnings- og Ligestillingsminister Ellen Trane Nørby fortalte om at engagere sig og kæmpe for sin sag og dernæst kom tre tidligere elever på scenen.

Oliver Christensen og Gudbjerg fortæller, hvordan de brugte fagene fra HHX i deres webshop.

Oliver Christensen og Frederik Gudbjerg fortæller, hvordan de brugte fagene fra HHX i deres webshop.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har også kæmpet for at få vores webshop, hvor vi sælger supergodt second-handtøj”, sagde Frederik Gudbjerg og Oliver Christensen. der uden tvivl har kigget på deres karakterer på vejen gennem Det Blå Gymnasium. I dag læser de på CBS.

De to unge fyre kom i tanke om, at der er god mening i, at moderne tøj bliver solgt videre og ikke bare ender i skraldespanden.

“Så vi ryddede genbrugsbutikkerne fra Flensborg og et godt stykke op i Jylland for kvalitets-mærkevarer, fik lavet en hjemmeside og den sælger rigtigt godt”, siger de to iværksættere. Som alle andre, der drømmer om at blive deres egne chefer, så smuttede de ud til Sønderborg Iværksætter Service.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dér var virkeligt meget hjælp at hente og bedst af alt var, at vi fik en mentor, som guidede os frem til, hvor vi er i dag”, sagde Frederik Gudbjerg.

“Vi måtte i gang med at bruge en masse af de ting, som vi lærte på HHX. Afsætning og meget andet”, sagde Oliver Christensen, der viste fagene på en powerpoint, så de nuværende elever kunne fange, at der er god grund til at høre efter i den daglige undervisning.

Isabella Thordsen har virkeligt satset på sine drømme.

Isabella Thordsen har virkeligt satset på sine drømme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Superbloggeren Isabella Thordsen

Isabella Thordsen er et navn, der klinger bekendt hos modebevidste kvinder og det skyldes, at Isabella Thordsen er modeblogger. I dag får hun penge for at prøve nyt tøj og blogge om sin oplevelse af det.

“Når man er blogger, så er det vigtigt, at man er sig selv – og jeg er sønderjyde, ærlig og med begge ben solidt plantet. Ikke en smart københavnerpige”, sagde Isabella Thordsen, der blandt andet har været i gang med at uddanne sig i London.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Inden jeg tog til London solgte jeg tøj fra min hjemmeside og det var også secondhand. Ligesom de to fyre, så har jeg også tømt genbrugsbutikkerne nord for Flensborg, fotografet det og solgt det”, sagde hun.

Isabella Thordsen har hjulpet til ved Copenhagen Fashion Week og i London afbrød hun sin uddannelse for at arbejde med mode. Hun havde fået et tilbud, som hun ikke kunne sige nej til.

“Det viste sig, at jeg aldrig kunne holde fri, så jeg sagde op og blev freelance, men det blev det ikke bedre af”, sagde Isabella Thordsen og forhåbentlig fangede eleverne på Det Blå Gymnasium, at vil man noget som selvstændig, så er det helt normalt med 70-90 timers arbejde om ugen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mds Langer spillede intimkoncert i sit fritidstøj.

Mads Langer spillede intimkoncert i sit fritidstøj.

Lige nu har jeg trukket stikket og ud og koncentrerer mig om min blog. Jeg har brug for lige at slippe den høje hastighed, der er i London”, sagde hun.

Efter at have hørt de tre tidligere elever, så skulle der lyttes til den mindre modebevidste Mads Langer.

“Ja, jeg glemte mit skiftetøj i farten, så i får lige en koncert i shorts”, sagde han og greb guitaren.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk