Tre tidligere statsskoleelever fik hver et legat på 20.000 kroner

31. januar 2020 Uddannelse

Fredag klokken 9.15 mådte tre tidligere statsskoleelever op deres gamle gymnasiumhvor der blev delt legater ud. De heldige legatmodtagere er Theresa Kolmos, Arunthujan Gunasekaran og Anton Ruby Larsen. Legaterne skal bruges til studieophold i udlandet og skal være et led i den universitetsuddannelse, som ansøgerne er gang med. Hvert legat er på 20.000 kroner.

Theresa Kolmos læser i dag antropologi på Københavns Universitet. Hun får legatet til at tage til Santa Ana i Californien for at indsamle data om embryodonation som assisteret reproduktionsteknologi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arunthujan Gunasekaran, der læser erhvervsøkonomi på Copenhagen Business School, får støtte til et ophold på University of Wisconsin – Madison, hvor han skal studere finansiering og regnskab.

Anton Ruby Larsen læser General Engineering på Danmarks Tekniske Universitet og får med legatet mulighed for at komme til Singapores Nanyang Technical University for at læse statistik og machine learning.

Dejligt at hjælpe dygtige unge mennesker

“Det er først og fremmest en glæde, at legaterne giver os mulighed for at hjælpe dygtige unge mennesker med at komme et skridt tættere på deres ønske om at rejse ud i verdenen for at studere. Samtidigt er det inspirerende for skolens nuværende elever og lærere at møde legatmodtagerne og høre dem fortælle, hvad de indtil nu har taget af valg i forhold til deres faglige interesser og studier”, siger rektor Ole Kamp Hansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gjorde de ved ceremonien fredag forimiddag, hvor legaterne blev overrakt.

“Arunthujans Gunasekaran interesse for erhvervsøkonomi er noget, som jeg håber kommer til at smitte af på eleverne. Erhvervsøkonomi er netop et af de samfundsvidenskabelige fag, som du kan læse på Statsskolen og her kan eleverne så få et praktisk indtryk af det næste skridt. På samme måde kunne vi med Theresa Kolmos’ arbejde med antropologi trække mange spændende tråde til de humanistiske fag, som vi også har her på skolen. Spørgsmålet er blandt andet, hvordan vi forstår kultur og samfund. Anton Ruby Larsens naturvidenskabelige fokus var uden tvivl en oplevelse at høre om for de af vores elever, der er i gang med fag som bioteknologi, matematik og fysik”, siger Statsskolens rektor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Statsskoles Legatfond er sammensat af to legater. Det ene er ‘Grænsevagtmester Kristian Langvad Christensen og hustru Anna, født Hübners legat’. Det andet er ‘Fhv. lektor Christian Henning Schmidt Aarups Mindelegat’.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 Sydals, Frivillige

Nu skal der samles affald på Kegnæs

6. december 2021 Sydals

Skal du med Folkebevægelsen mod affald i naturen til Kegnæs og samle affald på søndag? Målet er at samle affald langs hele kysten rundt på Kegnæs, ialt ca 16 kilometer. Indsamlingen er støttet økonomisk af Miljøministeriet, hvor vi har meldt os til at lave otte indsamlinger i 2021/2022. “Vi mødes ved spejderhytten tæt på Kegnæs […]

Læs mere...