Trepartsaftale er god for håndværkeruddannelserne

29. maj 2020 Uddannelse

Torsdag aften landede en stor aftale, der skal holde hånden under lærlinge og elever under erhvervsuddannelse og giver en økonomisk håndsrækning til danske virksomheder.

Fagbevægelsens Hovedorganisation, Dansk Arbejdsgiverforening og regeringen er blevet enige om en trepartsaftale, som fordeler 5,4 milliarder kroner til en indsats, der skal sikre lærepladser og understøtte danske virksomheder.

I aftalen er et solidt tilskud på 3,1 milliarder til lønrefusion. For uddannelsesaftaler, der indgås efter 1. maj og året ud, er der et løntilskud i praktikperioden på 90 procent for ordinære uddannelsesaftaler, kombinationsaftaler, aftaler om ny mesterlære og restuddannelse samt 40 procent på korte aftaler. Alle igangværende aftaler får 75 procent i løntilskud.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En del af aftalen er, at der er afsat 60 millioner kroner til at styrke skolepraktikken”, siger Finn Karlsen, direktør for EUC Syd i Sønderjylland.

“Det er forventeligt, at der er i 2020 kommer en stigning i antallet af elever, som får brug for skolepraktik, måske i en kortere periode til virksomhederne igen melder sig. Det glæder os i den forbindelse, at der for elever, der afslutter deres grundforløb i 2020, fjernes en række barrierer for at blive optaget i skolepraktik, det handler bl.a. om, hvilke uddannelser, der kan udbydes med skolepraktik og midlertidigt suspenderes også karensperioden, der ellers er mellem afsluttet grundforløb og påbegyndelse af skolepraktik”, siger Finn Karlsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen sender et stærkt budskab om, at der er brug for flere faglærte i genopbygningen af Danmark blandt andet med grøn omstilling, der kræver de rette kompetencer og at man – ung som voksen – fortsat trygt kan søge ind på en erhvervsuddannelse.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...