Trine Bromand Enok fra Hertug Blomster skal til DM i Skills

4. januar 2023 Augustenborg
Trine Bromand Enok. Privat foto
Trine Bromand Enok. Privat foto

Når konkurrencen for blomsterdekoratører går i gang til DM i Skills 2023 i Fredericia, er Trine Bromand Enok fra Augustenborg klar og selvom hun er bosiddende på Als, har hun valgt at tage sin uddannelse i Roskilde.

“Jeg valgte Roskilde Tekniske Skoles blomsterskole, fordi jeg har et godt indtryk af skolen – der er for eksempel gode muligheder for at arbejde kreativt her”, siger Trine Bromand Enok i en pressemeddelelse. Blomsterdekoratøruddannelsen udbydes i samarbejde mellem Roskilde Tekniske Skole og Roskilde Handelsskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som på de fleste erhvervsuddannelser veksler Trine Bromand Enok mellem at have perioder på skole og perioder på lærepladsen. Når Trine er på skole, bor hun på Roskilde Tekniske Skoles skolehjem, lige uden for Roskilde.
– Det er ret hyggeligt at bo på skolehjemmet. Jeg møder mange forskellige fagligheder, og det er sjovt og spændende at møde andre, som er i gang med uddannelser, der på mange måder er helt anderledes end min, forklarer Trine Bromand Enok.

Naturen som inspiration

Artiklen fortsætter under annoncen

Når hun griber saksen og begynder arbejdet med at lave binderier, er der især én ting, der inspirerer hende.
“Naturen har altid fyldt meget for mig. Der er så mange forskellige former, figurer og farver, som giver ideer til, hvordan jeg skal lave binderier. For eksempel at få årstidens farver med ind i en buket – det kan jeg rigtig godt li’”, forklarer Trine Bromand Enok.

Opbakning fra mester
Trine Bromand Enok har læreplads hos Hertug Blomster i Augustenborg:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi synes, det er mega spændende, at hun skal til DM i Skills. Hun er den første elev i vores forretning, som er udtaget til DM. Hun har enormt meget gå-på-mod, og der er stor interesse for hendes deltagelse i vores kundekreds, som kommer ind og spørger til det”, fortæller Merete W. F. Christensen, indehaver af butikken. Når DM i Skills starter, bliver butikken lukket ned, og både ejer og medarbejderne tager til Fredericia for at støtte deres lærling.

Har arbejdet med blomster længe

Artiklen fortsætter under annoncen

Til trods for at Trine Bromand Enok blot er 21 år, har hun allerede stor erfaring med blomsterne. Hun har nemlig arbejdet i blomsterbutik, siden hun var 13 år.

“Hun er rutineret og har prøvet mange ting inden for erhvervet. Hun er en stor del af butikken, hvor hun er i lære. Hun er virkelig dygtig til sit fag og har store armbevægelser og luft i sit binderi – det ser ud af meget, når Trine Bromand Enok for eksempel bygger en buket op. Det gør arbejdet og produktionerne seværdige, og det betyder en del, når man skal med til DM i Skills, hvor mange af gæsterne er der for at få en oplevelse, forklarer Vivian Ullitz, som er Trine Bromand Enoks faste underviser på Roskilde Tekniske Skoles blomsterskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvem bliver danmarksmestre?

DM i Skills 2023 foregår den 2.-4. februar i Messe C i Fredericia. De talentfulde unge fra landets erhvervsuddannelser repræsenterer 68 forskellige fag – 45 konkurrencefag og 23 demonstrationsfag.

Der er gratis adgang, og gæsterne kan følge konkurrencedeltagerne helt tæt på. Derudover er der stande, hvor der er rig mulighed for – på egen hånd – at blive introduceret til fagene.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...