Trine Lindén: Ruth Malles ånd bærer Kvinde- og Krisecentret

30. marts 2016 Uddannelse

Når man spørger Trine Lindén, som er suppleant i bestyrelsen hos Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, hvad det er, der adskiller centerleder Ruth Malle fra mange andre ledere, så er der slet ingen tvivl:

dk/wp-content/uploads/2014/05/IMG_0778-216×300.jpg” alt=”Trine Lindén betegner Ruth Malle som en professionel ildsjæl.” width=”216″ height=”300″ /> Trine Lindén betegner Ruth Malle som en professionel ildsjæl.

“Ruth Malle har et rigtigt stor engagement, hun har energi og hun er ekstremt dygtig”, siger Trine Lindén til SønderborgNYT. Og når det handler om at markedsføre Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, så gør Ruth Malle det også bedre end glimrende.

“Hun kommer ud til dem, der inviterer hende go fortæller om arbejdet i Kvinde- og Krisecenter. hvor både frivillige og ansatte yder en fantastisk indsats. Og hun bryder barrierer ned, så folk ikke går og tror, at vold kun findes i hjem med tvangsgifte eller hos fattige”, siger Trine Lindén.

“Når Ruth Malle fortæller, så opdager folk hurtigt, hun er et meget vidende menneske”.

Voldsramte kvinder og børn

Som mange andre, så har Trine Lindén også siddet og betragtet tidligere kriseramte kvinder og børn, der kommer på besøg i Agervang 5, når centret har åbent hus. Børnene styrer direkte ind i legerummet og finder det legetøj, som de legede med, dengang de var tvunget til at flygte fra deres hjem.

“Det er fantastisk at opleve, at de er glade for at komme besøg og de er virkeligt glade for al den hjælp, som Kvinde-

Ruth Malle fortæller til mange, at arbejdet på centret i al sin enkelhed handler om at forebygge drab.

Ruth Malle fortæller til mange, at arbejdet på centret i al sin enkelhed handler om at forebygge drab.

og Krisecentret har givet dem. Der blev gjort noget, som har forandret deres liv og det er fantastisk at opleve og at høre om”, siger Trine Lindén og spørger, om nogen mon har en anelse om, hvor mange mennesker, som Ruth Malle og hendes store stab har gjort en stor forskel for.

Selvfølgelig laver Ruth Malle ikke alting selv i Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, men ifølge Trine Lindén, så er det Ruth Malles ånd, der svæver over alt og alle.

“Hun er kulturbæreren, der guider både ansatte og frivillige, så de alle vokser og gror med de opgaver, som de har og det er en fantastisk måde at lede på”, siger Trine Lindén. Det er den fælles indsats fra frivillige og medarbejdere, der gør Sønderborgs Kvinde- og Krisecenter til et af de allerbedste i landet.

Forebygger drab

Når nogen spørger Ruth Malle, hvad det egentlig er, der arbejdes med i centret, så er svaret både kort og klart:

“Vi forebygger drab”, siger Ruth Malle, når hun bliver spurgt. Og gribes der ikke ind overfor stalking, kontrol og de forskellige former for vold, så kan det blive drabsafdelingen hos politiet, der skal rede trådene ud.

Det siger alt om, hvor vigtigt det arbejde, som Ruth Malle, de mange frivillige og de få ansatte laver, det er.

Fredag har Ruth Malle været leder af centret i hele 25 år.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk