Trygfonden giver bamser til sygehusets børneafdelinger

24. august 2021 REGIONALT
Trygfondens krammebamser
Trygfondens krammebamser

Mødet med sundhedsvæsenet kan godt være en lidt skræmmende og utryg oplevelse – især, hvis man oplever det hele i børnehøjde. For at gøre hele oplevelsen en smule lettere at komme igennem har TrygFonden i mere end 10 år uddelt isbjørnebamserne, Theo og Thea, til børn, der skal igennem behandlingsforløb på et af landets hospitaler eller specialklinikker. Og nu er krammebamsekaravanen altså på farten igen.

I disse uger kører TrygFonden nemlig ud på de danske landeveje med ét bestemt formål: at uddele i alt 26.000 bamser til børneafdelinger over hele landet. Et af de steder, hvor karavanen gør stop, er på Sygehus Sønderjylland. Her vil der i dag, tirsdag, blive udleveret knap 100 bamser, som sundhedspersonalet kan dele ud til børn i behandlings- eller udredningsforløb i Sønderborg og Aabenraa, skriver Trygfonden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her bruger sundhedspersonalet bamserne til at berolige børnene, når de undersøges og behandles – blandt andet ved scanninger og bedøvelser. Og når behandlingsforløbet skal forklares, bliver bamsen en del af fortællingen, så de komplicerede ting bliver nemmere at forstå. På den måde bliver der skabt større tryghed  og tillid mellem børnene og personalet, så behandlingsforløbene bliver lidt lettere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk