Tysker idømt et års fængsel og udvisning

22. maj 2014 Uncategorized

En 44-årig tysk mand fra Hattstedt ved Husum er ved retten i Sønderborg blevet idømt  et års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark.

Manden måtte stå til regnskab for ikke færre end 19 indbrud i sommerhuse og campingvogne.

19 indbrud gav et års fængsel plus udvisning.

19 indbrud gav et års fængsel plus udvisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Indbruddene havde han begået over en længere periode fra oktober 2013 og frem til den 18. februar 2014, hvor han blev taget på fersk gerning, efter at en årvågen borger havde alarmeret politiet.

I hans bil fandt politiet en større samling af indbrudsværktøj og stjålne genstande. I alt havde han ved indbruddene stjålet værdier for mere end 200.000 kr. Siden anholdelsen har han været varetægtsfængslet her i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senioranklager Lars Viereck fra anklagemyndigheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi førte sagen mod tyskeren.

– Sagen kunne gennemføres som en tilståelsessag. Det hænger sammen med, at han dels var blevet taget på fersk gerning ved det sidste indbrud, dels samarbejde mellem dansk og tysk politi og anklagemyndighed. Det resulterede blandt andet  i, at tysk politi ved ransagningen af hans hjem i Hattstedt fandt en del af de stjålne genstande fra de andre indbrud. Så det var lidt svært for ham at nægte indbruddene, siger Lars Viereck.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 Politik, Sønderborg

Byrådet har ikke planer om at pille ved skatter og afgifter

17. september 2021 Politik

Når Økonomiudvalget samles på onsdag, så skal der tages stilling til, om politikerne vil følge forvaltningens anbefaling og lade skatteprocenten være uændret og også at fastholde den nuværende grundskyld og dækningsafgift i budgettet for det kommende år. For kort tid siden var der budgetseminar og der lå det ligesom i luften, at skatten hverken skulle […]

Læs mere...