Tyskland strammer indrejsereglerne for danskere

25. juli 2021 COVID-19

Stigningen i antallet af Corona-smittede danskere får de tyske myndigheder til igen at kategorisere Danmark som et såkaldt risikoområde.

Ændringen træder i kraft i dag, søndag, og har betydning for både danske og tyske turister.

Danskere, der rejser ind i Tyskland, skal kunne fremvise enten en negativ coronatest, et bevis på, at man er fuldt vaccineret eller har haft coronavirus. Samtidig skal man registrere sin indrejse digitalt for at komme ind i landet.

Det oplyser Udenrigsministeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rejser man med fly, skal dokumentationen indsendes før afrejse. Rejsende med bil eller færge kan vente op til 48 timer med at registrere en negativ test, under forudsætning af at man går i selvisolation, indtil registreringen har fundet sted.

Det danske coronapas kan bruges som dokumentation.

Danskere, der kører gennem Tyskland eller skal handle ved grænsen, berøres ikke. Det samme gælder, hvis man opholder sig i Tyskland i mindre end 24 timer, eksempelvis pendlere.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...