UC SYD vil åbne filial af sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg

12. januar 2022 Uddannelse

UC SYDs bestyrelse har netop godkendt en plan, der støtter op om regeringens plan om et højere antal studerende uden for storbyerne. UC SYD vil oprette nye uddannelsespladser i både Tønder og Sønderborg og øge antallet af pladser på sygeplejerskeuddannelsen.

I løbet af 2022 vil UC SYD i dialog med Sønderborg Kommune, så der kan indledes et samarbejde.

Formålet er at nå nye potentielle studerende på Als til sygeplejerskeuddannelsen i Aabenraa med Sygehus Sønderjylland i Sønderborg som medspiller. Også her kan der blive tale om en filial eller filialpladser kombineret med digitale løsninger, skriver UC SYD.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere initiativer er i spil ud over uddannelsespladser i Tønder og Sønderborg og den nye ergoterapeutuddannelse i Haderslev, som er nævnt i regeringsudspillet.

Allerede i 2022 vil UC SYD øge antallet af pladser på sygeplejerskeuddannelsen med 10 i Esbjerg og 10 i Aabenraa – forudsat antallet af praktikpladser følger med.

”Vi ønsker at leve op til vores regionale forpligtelse og også i fremtiden levere dygtige lærere, pædagoger, sygeplejersker og socialrådgivere. For vi har brug for dygtige velfærdsprofessionelle i hele landet – også i Syd- og Sønderjylland, og derfor er vi også glade for aftalen”, siger rektor på UC SYD, Alexander von Oettingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vores regionale forpligtelse er et vigtigt område i vores nye Strategi 2025. Der skal også i fremtiden være gode muligheder for at uddanne sig i hele vores dækningsområde. Det er vigtigt for de unge at kunne uddanne sig, hvor de bor, og det er vigtigt for skolerne, sygehusene, daginstitutionerne, kommuner og region, at vi kan levere den professionelle arbejdskraft, de har så hårdt brug for”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Erhverv, Sønderborg

Nu kan foreninger søge støtte fra Sønderjysk Forsikring

18. januar 2022 Erhverv

Foreninger, klubber og almennyttige organisationer i Sønderborg Kommune kan søge støtte hos Sønderjysk Forsikrings lokale fællesskabspulje. “Der er 250.000 kroner i puljen og der kan søges frem til 15. december. Fire gange om året vælger vi de ansøgere ud, som vi vil støtte”, siger kommunikations- og marketingschef Bernadette Sparrevohn til SønderborgNYT. De ansøgninger, som ikke […]

Læs mere...