Udskolingselever lærer om børneslaveri i biografen

16. september 2022 Uddannelse

Flere og flere bliver skubbet ud i moderne slaveri og børnearbejde som følge af coronapandemien, væbnedekonflikter og klimakrisen. Netop dette ønsker projektet ASK WHY? Docs at sætte fokus på gennem en række visninger af dokumentarfilmen ‘Søens Slavebørn’ landet over. På onsdag besøger de Kinorama i Borgen i selskab med 400 udskolingslever og en spændende gæst.

‘Søens Slavebørn’ følger en gruppe socialarbejderes kamp for at hjælpe nogle af de tusindvis af børn, der er solgt af deres forældre som helt små, for at arbejde som slavearbejdere i fiskeindustrien i Ghana, skriver arrangørerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter filmvisningen er der debat med Saredo Hirad fra Plan Børnefonden, hvis mål er at medvirke til, at verdens mest udsatte børn får mulighed for at gå i skole og få en uddannelse. Saredo har selv været vidne til børnearbejde gennem rejser til sine forældres hjemland, Somalia, og i andre afrikanske lande.

På onsdag står hun klar til at svare på alle elevernes spørgsmål.

ASK WHY? Docs er et projekt drevet af THE WHY Foundation – en uafhængig, upolitisk, non-profit organisation, der via faktuelle film sætter en national og international dagsorden, og bringer humanitære problematikker ind i den offentlige debat.

Artiklen fortsætter under annoncen

ASK WHY? Docs har en positiv effekt på både fællesskabet og individet – det viser den seneste evaluering af sidste sæson.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...