Udvalgsformand: Fremover kommer vi til at se en helt anden bilpark end i dag

2. juli 2020 Samfund

Onsdag kunne SønderborgNYT fortælle, at kun knap 9 procent af Sønderborg Kommunes køretøjer er grønne og over halvdelen af kommunens grønne vognpark er hybrid-biler, som regeringens klimaråd ikke mener entydigt er en god ting for klimaet.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard, fortæller, at Sønderborg Kommune også i fremtiden vil arbejde med grønne køretøjer, og givetvis også øge mængden af grønne køretøjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

”At andelen ikke er større, er måske bedst et udtryk for, at vi dels har længerevarende aftaler på vores køretøjer og dels, at teknologien på området hele tiden skifter”, oplyser Aase Nyegaard i et skriftligt svar til SønderborgNYT.

Pr. 1. juni råder Sønderborg Kommune over 53 grønne køretøjer og kun 10 af de grønne køretøjer er el-biler, mens 35 er hybrid-biler og de resterende er plugin-hybrid, gas-varebiler eller el-varebiler og netop hybrid-bilerne er ikke noget Klimarådet, som er regeringens vismænd på klimaområdet, jubler over:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Man skal ikke føle sig grønnere, hvis man kører rundt i en hybrid-bil og bruger forbrændingsmotoren, for batterierne i dem er tungere, og der er også andre ting, der gør, at det så ikke er særlig energiøkonomisk at køre i en hybrid”, udtalte Niels Buus Kristensen fra Klimarådet til DR onsdag.

Aase Nyegaard oplyser, at Sønderborg Kommune balancerer den grønne retning med en økonomisk vinkel, men retningen er klar:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Frem mod 2029 kommer vi til at se en helt anden bilpark end den, vi har i dag og endnu tydeligere i forhold til den vi har haft historisk. Teknologien – og udviklingen i teknologien – er velsagtens også en grund til, at nogle af de valg vi har truffet ‘i går’ – eksempelvis omkring hybrid-biler – måske vil blive truffet med et andet resultat i fremtiden”, siger Aase Nyegaard, der samtidig blankt erkender, at Sønderborg Kommune er på en rejse og at man som ProjectZero-kommune er med til at skabe vejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg-området skal være CO2-neutralt i 2029 og transportområdet skal alene stå for en årlig reduktion på 21.000 tons CO2 i henhold til ProjectZeros Roadmap2025, som et enigt byråd har vedtaget og Aase Nyegaard skal fungere som formand for Transportgruppen, der skal arbejde med at finde den store CO2-reduktion på transportområdet:

”Som en del af vores DK2020 plan, som er lavet i samarbejde med Realdania, vil vi i 2021 gå mere i dybden med transportområdet, så vi kommer givetvis til at snakke mere om køretøjer”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har lidt over 600 køretøjer.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
21. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21 – Debat: Klimaomstilling skal tænkes ind i kommunalplanerne

21. oktober 2021 KV21

Spidskandidat Jesper Esbensen, Konservative, skriver:  Sønderborg Kommunes fremtidige CO2-neutrale energisystem og omstillingen til det kræver en strategisk og langsigtet planlægning. Langsigtet fordi vi gerne skal være i stand til at slide de eksisterende anlæg op og så være klar med de nye, så omkostningerne ved omstillingen bliver mindst mulige. Strategisk fordi der er nogle fysiske […]

Læs mere...