Udvikling: Projekt Autosyd giver virksomheder indsigt i automatisering

3. juni 2015 Erhverv

Igennem de seneste to år har projektet Autosyd givet 50 sønderjyske virksomheder ny viden om mulighederne for at styrke automatiseringen af deres produktion.

Bag projektet står et stærkt team af kompetente personer fra Syddansk Universitet i Sønderborg, EUC Syd Sønderborg, fire sønderjyske automatiseringsvirksomheder; Alsmatik, Automatic Syd, Hannemann Engineering og Pehama Productions samt UdviklingsRåd Sønderjylland.alsion

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er flere end 50 syd- og sønderjyske virksomheder, som har fået tilført indsigt i udfordringerne og mulighederne for nye automatiseringsløsninger”, siger Arne Bilberg, Syddansk Universitet i Sønderborg.

”Samtidig har virksomhederne fået ny viden om fordelene ved at arbejde med Lean begreberne før der sker en egentlig automatisering”, siger Gustav Nebel, UdviklingsRåd Sønderjylland.

”Det skal være enkle løsninger der giver størst mulig effekt for virksomhederne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tirsdag kl. 13.00 på Alsion i Sønderborg, vil parterne bag projektet fortælle om resultater og erfaringer fra projekt alsionAutosyd.

Kom og hør Alsmatik præsentere et eksempel på hvordan man kan palletere i udfordrende miljøer, f.eks. frosthuse. Automatic Syd vil demonstrere IT løsninger til monitorering og styring af produktionsanlæg på en enkel og prisbillig måde baseret på en fleksibel platform.

Hannemann Engineering præsenterer et eksempel på en løsning til et fleksibelt fødemagasin til f.eks. CNC maskiner samt hvordan der kan arbejdes med modulære rullebaner i produktionen.

Sluttelig præsenterer Pehama en modulær fleksibel montagecelle, hvor der har været fokus på enkle fødemekanismer og et samspil mellem robot og medarbejdere.

Yderligere information på www.soenderjylland.dk og tilmelding kan ske til hc@soenderjylland.dk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...