Udviklingshæmmede fik rørt krop, lattermuskler og stemmebånd

1. oktober 2016 GALLERIER
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

 

Flere end 100 udviklingshømmede havde meldt sig til en herlig idrætsdag på Idrætshøjskolen i Sønderborg, hvor der var gjort klar til flere vidt forskellige aktiviteter.

img_9264

Inden der skal dyrkes sang eller sport, skal kroppen lige løsnes op.

“Det er fantastisk, at der er omkring 120 meldt til. Vi havde optimistisk satset på omkring 45, så det her er overraskende og dejligt positivt”, sagde sundhedsudvalgsformand Helge Larsen i sin velkomst til de mange motionister.

“I løbet af dagen får i lov til at prøve forskellige former for motion og synes i, at noget er virkeligt sjovt, så kan i finde en forening og melde jer ind dér”, sagde Helge Larsen.

Det er ingen hemmelighed, at der er mennesker, der får en masse skavanker, fordi de meget sjældent rører sig og hertil kommer, at overvægt og fedme er et stigende samfundsproblem. Og motion forebygger netop den slags.

“Jeg synes, det er sjovt at spille fodbold og jeg er god til det”, sagde en deltager. Og når han sparkede straffespark, blev bolden målt til at flyve afsted med tæt på 30 kilometer i timen.

En anden var troppet op, fordi der er masser af venner, der også skulle med.

“Jeg kommer rigtigt meget ud, fordi det er kedeligt at sidde hjemme og se fjernsyn hele tiden”, siger en anden deltager og rammer ubevidst, at der er tre ting, der skal på plads, når man tænker sundhed.

Fysisk, psykisk og socialt velvære.

Og dagens oplevelse fik rigtigt mange af de 120 deltagere til at stråle af livsglæde, og det kommer ganske enkelt af, at bestemme sig for at man faktisk er rigtig god til alt det, som man laver.

Hvad andre så synes, det må de jo selv om.

Det er nemlig selvværd, der tæller – hvad andre synes, er jo bare “andreværd”.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...