Undervisningsministeren holder liv i VUC Syd

28. februar 2019 Politik

Undervisningsminister Merete Riisager har besluttet at bevare VUC Syd som en selvstændig institution.

Det oplyser Undervisningsministeriet torsdag i en pressemeddelelse.

Beslutningen får som konsekvens, at det midlertidige styre fortsætter en periode og iværksætter en økonomisk genopretningsplan, der skal bringe VUC Syd ud af den meget vanskelige økonomiske situation, som institutionen står i. Det har undervisningsministeren oplyst Folketingets undervisningsudvalget om på et møde i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen

“At det overhovedet er muligt at tale om genopretning skyldes ikke mindst, at institutionens kreditorer har medvirket til at finde en løsning”, siger undervisningsminister Merete Riisager.

VUC SYDs omdømme blev ødelagt i sommeren 2017, da Radio 24syv afslørede ekstravagant udfoldelse af luksusrejser skjult som studieture, urimelige kunst- og forbrugsindkøb samt nepotisme med ansættelse af familiemedlemmer mv.

Hans Peter Geil var formand for VUC Syd frem til 1. april 2018 og han mener, at den daværende bestyrelse var sin opgave voksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netop Hans P. Geil, som er borgmester i Haderslev, fik, sammen med daværende direktør Hans Jørgen Hansen, skarp kritik af undervisningsminister Merete Riisager for at have kørt skolen en ud på afgrundens rand.

– Rapporten viser, hvor galt det kan gå, når bestyrelse og ledelse for en selvejende institution ikke er sin opgave voksen, skrev ministeren i en kommentar til en rapport om skolens situation og årsagen til den.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk