Ung STU-elev får sit drømme-ophold

12. maj 2015 Uddannelse

17-årig STU-elev kommer op til sit drømmested i Vejle efter Ligeværd hjalp ham gennem møder hos Sønderborg Kommune.

Christina Poulsen hjalp ung mand til et STU-tilbud i Vejle.

Christina Poulsen hjalp ung mand til et STU-tilbud i Vejle.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Drengens vejleder havde i første omgang planlagt, han skulle på Sønderborg Produktions Højskole og også have sit eget sted at bo. Og vejlederen havde fået overbevist moderen om, at det var det allerbedste af alt”, siger Christina Poulsen, der er bisidder for Ligeværd i Sønderborg.

Det eneste problem var, at Sønderborg ProduktionsHøjskoles STU-tilbud ikke har det indhold, som drengen drømmer om. Men det har et STU-tilbud i Vejle, hvor han samtidig kan bo.

“UU-vejlederen sagde på mødet, at hun ikke må fortælle om udenbys muligheder, når hun  sidder sammen med en ung, der skal i STU-tilbud”, siger Christina Poulsen til SønderborgNyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligeværds formand i Sønderborg mener, at det er en enkelt vejleder, der lavede en fejl og faktisk synes han, at STU-vejledningen er blevet væsentligt bedre.

“Og det er da bare om at lade de unge komme ud af kommunen, hvis det er dét, som de vil”, siger Jørn Thrane. Han fortæller, at et lokalt STU-tilbud, hvor der kun tilbydes fire timers undervisning på hverdage, er dyrere end flere af de udenbys tilbud, selvom der er værelse og fuld forplejning med i deres pris.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...