Ungdomscafeen har brug for større lokaler

20. juni 2015 Uddannelse

Sønderborg Ungdomscafé har hidtil kørt som et forsøg på hjørnet af Løngang og Brandtsgade – og det har vist sig at være så stor en succes, at Kultur,-  Borger,- og Fritidsudvalget har bedt forvaltningen kigge efter større, permanente lokaler til cafeen.

dk/wp-content/uploads/2015/03/IMG_3169-262×300.jpg” alt=”Charlotte Riis Engelbrecht synes, at Umngdomscafeen skal have mere plads.” width=”262″ height=”300″ /> Charlotte Riis Engelbrecht synes, at Umngdomscafeen skal have mere plads.

Cafeen er kommet godt i gang og åbningstiden er udvidet fra tre til fem dage om ugen á fire timer. Det er Sønderborg Student Foundation (SSF), som driver cafeen.

De frivillige og brugerne kommer i stigende grad fra et bredt udsnit af uddannelsessteder, og nogle er ikke tilknyttet en uddannelse. Der blev sidste år afviklet ca. 30 events med Open Stage, Game Night og Cake Day som de mest populære, skriver Byrådet i en nyhedsmail.

Kommunens støtte til driften har hidtil været på forsøgsbasis, og bevillingen i år på 50.000 kr. er ikke nok til at dække udgifterne. Derfor har Kultur-, Borger- og Fritidsudvalget besluttet at supplere med en bevilling på 95.000 kr. per år fra puljen til kulturelle fyrtårne.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk