Ungdomsrådet er kommet godt fra start

23. marts 2018 Uddannelse

Byrådet godkendte i sommeren 2017 en ændret strukturering af Sønderborg Ungdomsråd med det formål at styrke synligheden, sikre bedre repræsentation samt at øge rådets politiske indflydelse. Rådet har siden sin konstituering tilbage i oktober arbejdet på at gøre politiske ønsker til handling og er kommet stærkt fra start.

”Vi har i starten af 2018 haft fokus på at omstille de politiske forventninger til konkrete beslutninger. Vi har blandt haft drøftelser med kommunen om transportmæssige udfordringer for de studerende, som skal til uddannelserne i Sønderborg hver dag. Derudover har vi opnået repræsentation flere steder, hvor vi håber at kunne gøre vores indflydelse gældende. Vi har allerede uddelt mere end 40.000 kr. til støtte for initiativer for unge og ser frem til at støtte endnu flere initiativer fremadrettet”, siger formand Niklas Rahr.

Blandt modtagerne af midlerne fra puljen ved Sønderborg Ungdomsråd er blandt andet elevrådet på Nørreskov-Skolen, som har modtaget 10.001 kr. til en ny multibane på skolen. Andre modtagere af penge er blandt andet European Youth Parliament, der har fået  15.000 kr. og Egen Ungdoms- og Idrætsforening fik 5.000 kr.

Alle kan søge penge fra puljen hos Sønderborg Ungdomsråd, som støtter aktiviteter for unge i Sønderborg Kommune.

I Sønderborg Ungdomsråd sidder repræsentanter for ungdoms og videregående uddannelser. Der er også faste pladser til Det Fælles Elevråd samt Ungecenteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover er en række pladser åbne til unge mellem 15-25 år, som er bosiddende i eller indskrevet på en uddannelse i kommunen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...