Unge Forskere: Elever fra Broager Skole med i talentkonkurrence i Universe

20. marts 2018 Broager

Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere, skydes onsdag i gang i Universe Science Park.

77 skarpe hjerner fra Syddanmark er udtaget til dagens semifinale.

Vinderne får direkte adgang til den nationale finale i København i april.

Anders Paulsen, Emil Zachariassen og Magnus Hansen fra 7.a på Broager Skole har lavet et projekt om plastindsamling og om genanvendelse.

De sendte projektet ind til  talentkonkurrencen Unge Forskere.

Det viste sig at være en god idé, skriver Astra, Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tre elever kom direkte i den regionale semifinale, der afvikles onsdag i Universe Science Park på Als.

Med udtagelsen til semifinalen får de tre unge forskere nu chancen for at kvalificere sig til den store, nationale finale i København i april med kongelig deltagelse, hvor årets Unge Forsker 2018 kåres.

Tyve projekter med i kapløbet

Hos Universe er de unge talenter i konkurrence med 20 andre scienceprojekter fra region Syddanmark. Projekterne spænder vidt med titler som hjertestop og førstehjælp, det perfekte frispark og lysets indvirkning på søvnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

En jury bedømmer projekterne på, hvor god ideen er, hvor dygtige de unge talenter er til at anvende den naturvidenskabelige metode og hvor godt projektet er formidlet.

Programleder for Unge Forskere, Katrine Bruhn Holck, siger:

“Unge Forskere arbejder for at finde, anerkende og udfordre nye, unge talenter inden for naturvidenskab og teknologi. Her får de mulighed for at dyrke deres interesse for science, og i konkurrence med landets bedste unge forskere kan de nå helt nye højder. Alle elever skal blive så dygtige, som de kan – også de mest talentfulde”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både for junior og senior

På dagen er der både en juniorkonkurrence for grundskolen og en seniorkonkurrence for elever fra de tekniske og fra almene gymnasier. I alt 40 projekter konkurrerer om at være blandt de 20, der slipper gennem juryens nåleøje.

De 20 vinderprojekter skal deltage i den nationale finale ved Science i Forum i København, som afvikles d. 22.- 24. april. Her skal de kæmpe mod unge fra hele Danmark om titlen som Årets Unge Forsker 2018 i junior- og seniorrækken, om pengepræmier på i alt 300.000 kr. og om chancen for at deltage i store konkurrencer i udlandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Præmien overrækkes af H.K.H. Prins Joachim og undervisningsminister Merete Riisager.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 KV21, Sønderborg, Debat

KV21: Slesvigsk Parti vil styrke børn og unges

22. oktober 2021 KV21

Borgmesterkadidat Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver: Ikke alle forældre har ressourcer til at hjælpe deres barn til en aktiv fritid sammen med andre børn i det lokale foreningsliv. Står det til Slesvigsk Parti skal alle børn og unge have mulighed for at gå til sport, musikundervisning og andre kreative fritidsaktiviteter. Det styrker deres trivsel, sundhed […]

Læs mere...