Unge kom og hørte om HTX og IB på EUC Syd

Infomøde. Foto: EUC Syd
Infomøde. Foto: EUC Syd
26. januar 2023 Uddannelse Skrevet af: Redaktion

I Sønderborg kan man vælge mellem flere gymnasiale uddannelser, herunder HTX og IB, som har adresse hos EUC Syd. Det betyder, at de mange unge skal træffe et stort valg, når de f.eks. skal ud af folkeskolen. Spørgsmål om, hvordan en uddannelse præcist foregår, er opbygget, eller hvad man kan med den bagefter, fylder for mange unge og deres familier.

Derfor blev dørene til HTX og IB i denne uge åbnet, så de unges – og deres familiers – spørgsmål kunne blive besvaret. De over 60 unge mennesker, som mødte op, havde deres familier med, så selvom de var fordelt over to dage og møder, så var der godt fyldt ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi glæder os altid til vores informationsmøder. De besøgende er aktive og interesserede. Og i år havde vi faktisk en del flere, end vi plejer både til informationsmødet om HTX og mødet om IB. Så det var to virkeligt gode aftener med super dialog, især fordi vi havde så mange nysgerrige unge mennesker med”, fortæller Camilla Arp, gymnasielærer for HTX og IB, i en pressemeddelelse.

Tirsdag stod i HTXs tegn. Her kunne de unge lære en masse om hverdagen på det tekniske gymnasium, fagene og meget mere. Tre engagerede HTX-elever var også taget med, og de bød både på gode snakke med eleverne, samt rundvisning i lokalerne, som blev taget rigtig godt imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vores seje elever tog rigtig godt imod de unge besøgende og vi fortalte selvfølgelig en masse om uddannelsen på vores gymnasium og om den samhørighed, vi har mellem EUC Syds adresser. Faktisk syntes flere af de unge, at det er fedt, at de på 3.g har muligheden for at vælge et teknisk fag eller valgfag på en af de andre adresser”, siger Camilla Arp.

Om onsdagen var det internationale gymnasium i fokus. Her var fokus blandt andet på det unikke internationale miljø på skolen, hvor eleverne lærer mange nationaliteter at kende. Også her var uddannelsen repræsenteret af elever, som besvarede mange spørgsmål og gav en god rundvisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Informationsmøderne er placeret i starten af hvert kalenderår, så de unge har muligheden for at lære meget mere om deres muligheder, inde de skal træffe deres uddannelsesvalg i starten af marts. De får en appetitvækker på hverdagen på HTX og IB og går mere afklarede hjem.