Unge med særlige behov kan se fremtidsmulighederne

8. september 2016 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)
ligeværd

Gitte Beier synes, det er vigtigt, at det er de unge og deres forældre, der vælger det tilbud, der er bedst for den unge.

Når unge med særlige behov slutter folkeskolen, så bliver den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse, STU, en af de mulighederne, som den unge kan vælge. I dag, torsdag, frem til kl. 17 er der en messe på Compass i Rødekro frem til klokken 17, hvor det er muligt at blive klogere på STU-mulighederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“STU er en forberedelse til voksenlivet, hvor den unge især skal lære så meget som muligt for at bo selv. Det er hver enkelt af de unge, som forløbet skræddersyes til – og nogle af de unge kan ende med både uddannelse og job efter deres STU-forløb”, siger formand for Ligeværd i Sønderborg Jørn Thrane til SønderborgNYT.

I Sønderborg er der STU-tilbud på produktionshøjskolens afdeling ved Ulkebøldam, på VUC Syd og på Rendbjerghjemmet.

“Og når Ligeværd er med på messen her i Rødekro, så er det for at fortælle de unge mennesker og deres forældre, at der er rigtigt mange STU-muligheder at vælge mellem. Loven siger ikke noget om, man skal vælge blandt de lokale tilbud.”, siger Gitte Beier fra Ligeværd i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes bestemt, at unge med særlige behov skal have lov til selv at vælge, hvad der er, der er det rigtige for dem, så jeg har en brochure med, hvor rigtigt mange tilbud til unge med særlige behov er samlet”, siger Gitte Beier til SønderborgNYT.

Se uddannelseskataloget HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk