Unge sportstalenter kan passe både sport og skolegang på Humlehøjskolens talentsportlinje

15. januar 2023 Uddannelse
Arkivfoto
Arkivfoto

Der er teenagere, som er åbenlyse sportstalenter og de har mulighed for at mixe deres sport med skolegangen, hvis de vælger at tage 7. klasse, 8. klasse eller 9. klasse på Humlehøjskolen.

“Vi har en talentsportlinje, som er en del af kommunens talentpleje”, siger skolepædagog og sportskoordinator Kim Jacobsen til SønderborgNYT. Lige nu er der elever med svømme- og fodboldtalenter, som dyrker deres sport i skoletiden i samarbejde med FC Sønderborg og Sønderborg Svømmeklub.

“Så har vi også det, vi kalder multitalenter og det er dem, der dyrker andre sportsgrene”, siger Kim Jacobsen. Han fortæller, at de skoleelever, som går på talentsportslinjen kommer i virkelig god form.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi prøver at sætte flere linjer op og blandt andet har vi aftalt med Tobias Møller fra SønderjyskE herrehåndbold, at vores håndbold-glade elever kan lære af ham og vi har en aftale med Tricked, som på landsplan arbejder for at udvikle spillere og trænere til e-Sporten. Trickeds eget talenthold er blandt landets bedste”, siger Kim Jacobsen.

Forældre og unge kan besøge os

På tirsdag klokken 17 kan unge, som overvejer at kombinere deres skolegang med sport komme på besøg på Humlehøjskolen, hvor de kan se skolen og få en snak med talent-elever og trænere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis en skoleelev vil med på talentsportslinjen, så kræver det, at han eller hun går i skole her hos os. Vi træner nemlig midt på dagen”, siger Kim Jacobsen.

Både Kim Jacobsen og skoleleder Iben Vind-Hansen ved, at Humlehøjskolen kæmper for at slippe af med et dårligt ry, som stadig hænger lidt ved, selvom der for nogle år siden er sket store forandringer. Forandringer til det bedre.

“Alle målinger viser, at de elever, som går på skolen, de trives og vi løfter deres faglige kunnen”, siger Iben Vind-Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indskrivning til Humlehøjskolens talentlinje er 15. marts.

“Forældre, som har en søn eller datter, der er et sportstalent, kan besøge os og give sig tid til at overveje, om det er rigtigt at skifte skole”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. februar 2023 Gråsten, Uddannelse

Endnu et hold produktionsledere og agraøkonomer flyver fra landbrugsskolen

9. februar 2023 Gråsten

Endnu et hold produktionsledere og et hold agrarøkonomer er dimitteret fra Gråsten Landbrugsskole, og det blev markeret ved en dimissionsfest på skolen. Ved festen var der hæder til de nyuddannede produktionsledere og agrarøkonomer, og desuden var der uddeling af fire legater fra Grænsefonden, som arbejder for styrkelse og udvikling af danskheden i grænseegnene. Simon Faber […]

Læs mere...