Universe: Folkeskoleelever skal lave et ingeniør-projekt på én dag

3. november 2018 Uddannelse

”Løs et ingeniør-projekt fra ende til anden på kun en dag!”

Sådan lyder opgaven når folkeskoleklasser holder Engineering Day i Universe Science Park i den kommende uge.

“Engineering Day er dagen, hvor eleverne skal være ingeniører for en dag og udvikle løsninger på konkrete problemer. De skal designe, bygge og konstruere og derigennem få fornemmelsen af, hvad naturfag kan bruges til i det virkelige liv”, fortæller Ghita Wolf Andreasen i edn pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun er direktør i Engineer the Future, der sammen med Naturvidenskabernes Hus står bag Engineering Day

Design en sjov og mekanisk forlystelse til jeres skolegård, hvor der er fokus på, at eleverne på jeres skole skal få rørt hele kroppen. Den skal kunne bruges af alle både til en hurtig pause i timen og til hele frikvarteret. Det er ingeniør-projektet til eleverne, der deltager i Engineering Day i Universe i hele uge 45.

Omkring 900 lærere fra knap 600 skoler landet over har tilmeldt sig Engineering Day, som de afholder på skolerne. Udover grundskolerne, foregår Engineering Day på følgende sciencecentre og ingeniøruddannelser:  SDU, Enigma, Experimentarium, MindFactory by ECCO, Teknisk Museum, Naturvidenskabernes Hus, VIA University College, Aarhus Universitet og Universe Science Park.

“Universe Science Park tilbyder i forvejen STEM-skoleforløb for klasser, hvor eleverne udfordres med naturvidenskabelige opgaver. Derfor ligger det naturligt for os at medvirke i Engineering Day, der bygger på de samme principper”, siger Torben Kylling Petersen, administrerende direktør i Universe.

Engineering Day er med til at fremme lysten og interessen for den naturvidenskabelige tilgang, og evnen til at kunne håndtere virkelige problemstillinger. I løbet af dagen arbejder eleverne både med den tekniske problemløsning, og den kreative proces der ligger forud. Klasserne arbejder med en konkret problemstilling i grupper, og Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College, finansieret af Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller Fonden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk