Universe og Sønderborg Kommune går sammen om jobprojekt indenfor turisme

25. juni 2015 Uddannelse

Den Beskyttede Beskæftigelse i Sønderborg Kommune har sammen med Jobcentret indgået et samarbejde med Universe i Nordborg. Borgere skal arbejde som projektmedarbejdere på Universe i projektet ”Turisme på Nordals” – foreløbig den kommende sommer. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2014/10/Universe-2-300×198.jpg” alt=”Universe 2″ width=”300″ height=”198″ />

Projektet er et tilbud til borgere på de beskyttede værksteder og borgere, som har gennemført en STU, Særligt Tilrettelagt Uddannelse og går ud på at løse nogle specifikt aftalte opgaver på Universe. Det er opgaver, som Universe ikke har i dag, men som kan være med til at give turisterne i Universe på Nordals en endnu bedre oplevelse, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

 

 

Der er afsat 350.000 kr. til projektet i år som led i Sønderborg Kommunes overordnede satsning på turisme. Det evalueres til efteråret, og hvis vurderingen er positiv, er tanken, at turisme kan indarbejdes som beskæftigelse på de beskyttede værksteder.

Projektet indledes med en mini-workshop på Naturværkstedet i Sjellerup på Nordals, hvor projektdeltagerne vil arbejde med forskellige opgaver. Derefter følger en særligt tilrettelagt workshop på Universe, hvor projektdeltagernes kompetencer afklares med henblik på at planlægge, hvilke opgaver de kan varetage i parken i projektperioden.Universe

Universe holder altid en workshop for de ansøgere, som ønsker at arbejde i parken.

“Der er mange gode sider i dette projekt. Vi ønsker at give vores turister den allerbedste service og har udviklet en servicekultur, som passer meget fint ind i dette projekt. Jeg er sikker på, at både vores gæster og projektdeltagerne vil få stor glæde af at være med. Vi har brug for et rummeligt arbejdsmarked, og udvikling af kompetencer inden for turisme kan være med til at sikre dette”, siger Pia Bech Mathiesen, adm. direktør i Universe.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk