Universiteter: Ikke mere bevidstløs druk ved intro-forløb

1. september 2014 Uncategorized

Pubcrawl, ølstafet og drukfester. Studiestart på universiteterne handler – ud over bøger og nye kammerater – traditionelt en del om alkohol.

Men det skal nu være slut.

Både Aarhus Universitet og Syddansk Universitet har valgt at stramme reglerne for introforløbene.

Alkohol ikke i centrumalsion1

  • Vi har ikke et decideret forbud. Men alkohol må ikke være i centrum, når de nye studerende skal introduceres til hinanden, siger Stefan Knudsen, der er afdelingsleder for studenterservice på SDU i Odense.øl

Tutorerne har taget de nye regler med oprejst pande, siger Henrik Böhmer, som leder introforløbet på SDU i Esbjerg.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Vi er meget opmærksomme på ikke at presse folk, som ikke har lyst til at drikke. Vi har for eksempel ingen druklege, og vi sælger sodavand i baren, siger Henrik Böhmer til dr. syd.

I stedet for den traditionelle pubcrawl med øl, kan de studerende nu frit vælge mellem øl, sodavand og kaffe, når de besøger byens restauranter.

Henrik Böhmer tror, at et decideret alkoholforbud måske er på vej.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...