UU-vejleder: Eleverne på sommerkursus fortjener stor respekt

24. juli 2015 Sundeved

I disse dage er en gruppe folkeskoler i gang med et intensivt kursus, som meget gerne skal løfte dem indenfor på EUC, så de kan få den uddannelse, som de drømmer om.skole

“For at komme med på sommerkurset, så skal eleverne ha’ fået for lave karakterer i dansk og matematik  ved afgangsprøven i folkeskolen – og de skal have fejlet ved optagelsesprøven på EUC”, siger leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning Jesper Aaskov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han siger, at de elever – der ovenpå to prøver hvor den ikke gik, investerer to uger af deres ferie på tredje forsøg – viser, at de brænder for at komme indenfor på EUC.

“Det har jeg virkelig stor respekt for”, siger Jesper Aaskov til SønderborgNYT.

Fremtidens forløb

“Hvis det viser sig, at sommerkurset hjælper de elever, der deltager, så kan måske føre til, at de lægges ind i imagesfolkeskolen umiddelbart inden den afsluttende prøve i 9. klasse”, siger Jesper Aaskov. Hvis det viser sig, at ikke alle unge kommer op på et 2-tal i matematik og dansk, så forestiller han sig, de vælger at tage den erhvervsrettede 10. klasse og prøver igen om et år.

“Og lykkes det ikke for dem om et år, så er der virkeligt problemer. Det betyder, at nogle af dem – hvis de finder en læreplads – satser på EGU-uddannelsen”, siger Jesper Aaskov. Presset vil brede sig nedad i rækken af muligheder.

Adgangskrav er fint

Jesper Aaskov mener, det er rigtigt, at elever til EUC bliver målt og vejet, så de har en chance for at fuldføre.

Jesper Aaskov mener, det er rigtigt, at elever til EUC bliver målt og vejet, så de har en chance for at fuldføre.

Jesper Aaskov og andre UU-vejledere er enige om, det er helt i orden med adgangskrav til EUC.

“Det hjælper os, når vi rådgiver unge med særlige behov. Der kan være en ung, der mener, hun skal være kok, men som ikke vil have den mindste chance for at komme igennem en ordinær uddannelse. Så kan vi vise hende karakterkravet og så ser den unge, at den altså ikke går”, siger Jesper Aaskov.

“At der er adgangskrav hjælper også fremtidens folkeskoleelever, der nu har opdaget, at EUC mener, hvad de siger. Eleverne vil uden tvivl give den lidt ekstra, når de er i 9. klasse”, siger Jesper Aaskov.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk