Vækstrådet: Kampagne for at få flere ingeniørstuderende virkede

14. august 2015 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

En fremgang på 19 procent!

Det er det aktuelle resultat af den kampagne for at tiltrække flere studerende til SDU i Sønderborg, der i foråret blev sat i gang af Sønderborg Vækstråd i samarbejde med lokale virksomheder, SDU og Sønderborg Kommune. Sønderborg Vækstråds direktør vil ikke tage hele æren for fremgangen, men han er tilfreds med, at kampagnen er kommet godt fra start.

Ole Daugbjerg glæder sig over det synlige resultat af "ingeniør-kampganen".

Ole Daugbjerg glæder sig over det synlige resultat af “ingeniør-kampganen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”En fremgang på 19 procent betyder, at der starter mindst 87 nye studerende på ingeniøruddannelsen for mekatronik, og da målet var at komme op på 70 fra det seneste års 55 studerende, så er det svært at være andet end tilfreds”, siger Ole Daugbjerg, der er direktør i Sønderborg Vækstråd. Han tilføjer, at det gode lokale resultat formentlig også er hjulpet på vej af den generelle fokus på at få flere til at vælge erhvervsrelevante uddannelser og den kampagne for at vælge en ingeniøruddannelse, som en række landsdækkende aktører har haft i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborgs egen indsats har betydet, at der er skabt en pulserende og levende digital platform, der synliggør Sønderborg som studieby. Kampagnen omfatter ikke kun markedsføring af studiet og området. Der har også været gjort en stor indsats for at kunne tilbyde de nye studerende studiejobs, at lave en matchmakingevent mellem virksomheder og studerende, kulturtræning for virksomheder og studerende, velkomstarrangementer for studerende og boliggaranti i forbindelse med studiestart. Det er alle indsatser, der er blevet realiseret i 2015.

Artiklen fortsætter under annoncen

Succes har mange “fædre”

”Vi er utroligt glade for den opbakning, der har været fra SDU og de lokale virksomheder, der er gået ind i arbejdet

med fynd og klem. Det samme kan siges om Kollegie Kontoret og de kommunale

Vækstrådets direktør fremhæver især Tanja Haves indsats.

Vækstrådets direktør fremhæver især Tanja Haves indsats.

Artiklen fortsætter under annoncen

forvaltninger, der har berøring med studerende. Vi er også meget begejstrede for, at Bitten og Mads Clausens Fond har sagt ja til at være sponsor for et særligt stipendie, der kommer til at betyde, at en af de nye ingeniørstuderende på femte semester kan få mulighed for at tage et halvt år på verdens førende ingeniøruddannelse hos MIT i Boston, USA”, siger Ole Daugbjerg i en pressemeddelelse.

Sønderborg Vækstråd har allerede ansøgt Sønderborg Kommune om finansiering af en fortsættelse af kampagnen i 2016 og 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det må helst ikke kun blive til at enkelt slag i bolledejen. Vi tror på, at det er vigtigt, at Sønderborg fastholder og udvider initiativerne, således at vi får cementeret, at SDU Sønderborg er og bliver det foretrukne valg, når kommende ingeniørstuderende skal vælge studieby”, siger Ole Daugbjerg, der samtidig kan glæde sig over, at projektleder Tanja Have fra Commocean har sagt ja til at fortsætte arbejdet med tiltrækning af ingeniørstuderende til Sønderborg.

”Tanja Have har gjort et fantastisk godt stykke arbejde. Det har skabt en platform, der giver gode udsigter for fremtiden”. 

 

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...