FV19: Læserindlæg – Søren Tylvad Andersen: Vi har brug for et behandlingstilbud

15. maj 2019 FV19

Folketingskandidat Søren Tylvad Andersen, Konservative skriver:

Stress synes at blive et stadigt større problem i vores samfund. Ifølge Statens Institut for Folkesundhed har 25 procent af befolkningen over 15 år et højt stressniveau. Stress resulterer hvert år i 670.000 dage med kortvarigt sygefravær og 350.000 dage med langvarigt.

Regeringens stresspanel har givet 12 anbefalinger til hvordan vi kan undgå stress. Forslagene har givet anledning til en del debat, og jeg tænker at denne fokus er meget nyttig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi må dog også huske behandlingen af de, som er blevet ramt af stress og sygemeldt. Ofte opleves sygdomsperioden som en livskrise præget af megen uvished, og nogle kommer sig aldrig helt. Ud over den personlige krise udgør de mange tabte arbejdsdage selvsagt også et store tab for samfundet.

Den praktiserende læge er som regel den stressramtes første rådgiver. Lægen vil ofte rådgive den stressramte til ro, motion samt mindfulness eller terapi. Mindfulness og terapi tilbydes ikke i det offentlige sundhedssystem, og det er ikke noget som lægen har mulighed for at henvise til. Nogle private sundhedsforsikringer dækker behandlingen, mens de som ikke har den rette forsikring selv må betale, eller prøve at klare sig uden behandlingen. Vi bør derfor giver den praktiserende læge mulighed for at henvise stressramte til behandling. På den måde vil vi kunne bringe de stressramte hurtigere ud af deres sygdom og færre vil blive permanent ramte.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Samfund, Sønderborg

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Samfund

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...