Venstre er klar til at fortælle hvad de vil gøre for Sønderborg

1. november 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Til Nytår har Venstre siddet i opposition i byrådet i fire år og partiet har – med egne ord – været både kritiske og konstruktive.

“Den største uenignhed har nok været omkring Skovmose, hvor vi har fået flyttet byrådet til, at der nu lægges den såkaldte L69, hvor fertalsgruppen i starten ikke ville gøre noget som helst”, siger Peter Hansen, borgmesterkandidat.

“Vi fik også sat taksterne for SFO ned. Allerede op til det sidste kommunalvalg meldte vi ud, at taksterne skulle sænkes, fordi pasningstiden var kortere”, siger Venstres borgmesterkandidat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fælles valgprogram

Kandidatholdet i Venstre har siden sommeren været i gang med deres valgprogram – og der er flere tiltag på vej på kerneopgaverne, hvis altså Venstre får magt i det nye byråd.

“Vi vil styrke folkeskolerne bedst muligt, så flere er uddannelsesparate, når de er færdige med 9. klasse”, siger Peter Hansen.

Partiet vil have tysk ind som valgfag til elever i 8. og 9. klasse og der skal undervises i EDB-programmering. Desuden skal der ansættes flere liniefagslærere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil også gerne have de fleste beslutninger lagt ud i de enkelte skolebestyrelser. Allerhelst så vi, at folkeskolerne blev selvejende, men det kræver lovændringer”, siger Peter Hansen.

Venstre vil også gøre ældre på plejehjem mere trygge.

“Det vil vi gøre ved at øge bemandingen på plejehjemmene i nattetimerne”.

Landsbyerne er tænkt med

Syv kandidater fra Venstres hold.

Artiklen fortsætter under annoncen

De mange landsbylaug er ifølge Venstre det kit, der binder kommunen sammen.

“Og vi vil afsætte en pulje med 2 millioner kroner, der skal fordeles til landsbylaugene ud fra indbyggertallet i de forskellige landsbyer”, siger Peter Hansen. Som det er i dag, skal lansbylaugene planlægge projekter, som de så kan søge penge til.

Masser af asfalt

I den seneste tid er der snakket meget om, at Venstre vil have lagt masser af asfalt, så der kommer en fire-sporet vej op til Svenstup på Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi mener det alvorligt og er glade for, at man både hos Danfoss og Linak støtter vores forslag. Hertil kommer, at der i de kommende år vil ske en masse udvikling på Nordals med blandt andet ferieresort og Venstre vil også have flyttet 200 kommunale arbejdspladser derop”, siger Peter Hansen.

Økonomi

Venstre og flertalsgruppen ser vidt forskelligt på kommunens økonomi.

“Vi kan se, der er omkring 816 millioner kroner i kassen på Rådhuset og halvdelen af pengene kommer fra den skattestigning, som et flertal i det tidligere byrådet besluttede”, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Måske er det overraskende, men vi går ikke til valg på at sænke skatten, men på at effektivisere kommunen. Der kan hentes omkring 108 millioner kroner på den konto”, siger Peter Hansen.

SønderborgNYT spørger Peter Hansen, hvem det er, som Venstre vil fyre.

“Vi siger ikke, vi vil effektivisere for 108 millioner kroner, men for 25 millioner kroner om året de kommende to år. Og det kan vi ved ganske enkelt at lave et ansættelsesstop. Der er en betydelig medarbejderudskiftning hele tiden, så et ansættelsesstop vil kunne spare en del penge”, siger Peter Hansen.

Venstre vil ikke sige, hvilke andre medarbejdere og funktioner, der bliver ramt af deres effektiviseringstanker.

“Vi vil ikke gøre medarbejdere bekymrede, når vi endnu ikke ved, om det bliver os, der bestemmer efter valget”, siger Peter Hansen.

Vækstrådet

For tre måneder siden stod Vækstrådet uden direktør og for tre uger siden sagde bestyrelsesformanden farvel og tak.

“Og det får os til at tænke over, hvad vi egentlig har ud af at have Vækstrådet”, siger Peter Hansen.

“Venstre ser gerne, der laves en konstruktion, hvor der fortsat gøres noget for iværksættere og de små og mellemstore virksomheder”.

 

 

 

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...