KV21: Venstre præsenterede deres tanker om det grønne og det vilde

10. november 2021 KV21
Venstres 'grønne' hold.
Venstres 'grønne' hold.

I Venstre vil vi være mere ambisiøse, sikre flere arbejdspladser gennem den grønne omstilling, vi vil sikre mere vækst og mere grøn natur”, sagde borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby på et pressemøde, hvor partiet præsenterede sin plan for en grøn kommune.

“I Sønderborg har vi ProjectZero og vi har brug for at kigge på, hvad der ikke er løftet ind dér og så skal vi have borgerne med og gøre det legitimt hele tiden at diskutere vejen til Nullet”, sagde Ellen Trane Nørby.

“For Venstre er det altafgørende at landbrug og fødevarer kommer med og det samme gælder transport og lufthavnen”, sagde Ellen Trane Nørby, som vil have taget hul på de kapitler.

Artiklen fortsætter under annoncen

“ProjectZero skal handle om både klima og miljø”.

Kjeld Stærk tager over og peger på den næste bølge, som er metan, der er værre for klimaet end CO2.

“Den kommer blandt andet ud af køer – både bagud og når de trækker vejret. Mest det sidste”, sagde Kjeld Stærk og fortsatte:

“Altså skal vi finde løsninger til landbruget, som det er netop er sket med teglværksindustrien, der i dag er begyndt delvis at bruge biogas”.

Ellen Trane Nørby tilføjer, at vi skal gøre det bedre og billigere, så løsningerne kan eksporteres.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det er derfor erhvervslivet skal byde ind på de grønne løsninger og udvikle teknologien til det. Det giver rigtig god mening og det kan der også være forretning i”, sagde Rasmus Banke. Erhvervslivet kan eksempelvis byde ind på at levere teknikken til det nye rensningsanlæg.

“Det hele skal hænge sammen og Vækstrådet hjælper også med at søge finansering i blandt andet fonde, så der er råd til at udvikle”, sagde Rasmus Banke.

Byrådsmedlem Daniel Staugaard fortalte, at Venstre langt om længe har fået sin idé om en Naturfond med i budgetforslaget, så der kan skabes områder, hvor vi kan møde og nyde naturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når det gælder vil natur og Vild med Vilje, så er det vigtigt, at borgerne er med, så der både i de frie områder og bynært kommer mere vild natur”, sagde Daniel Staugaard.

Redaktionen anbefaler:

Bliv opdateret på de aktuelle valgtemaer og emner, når en række af de opstillingsberettigede partier og lister til Kommunalvalget mødes i SønderborgNYT TVs valgdebatter ’Mød Partierne’ som du finder her på SønderborgNYT TV.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Tre kvinder er godt i gang med elektriker-uddannelsen

18. januar 2022 Uddannelse

Mange af de kvinder, som vælger håndværkerfagene, er vant til at være i undertal. Der er nemlig på langt de fleste uddannelser flere mænd i klasselokalerne. Alligevel vælger flere og flere kvinder at søge ind på erhvervsuddannelser – og vi er glade for at se flere kvindelige elever i håndværkerlokalerne hos os, skriver EUC Syd […]

Læs mere...