Venstre vil lade forældre vælge gæstedagplejemodel

13. november 2017 Sundeved

Byrådsmedlem Sven Jensen, Venstre, skriver:

Siden helhedsplanen ”Kvalitet i dagtilbud & folkeskole” skulle vedtages, har der blandt andet været uenighed omkring placering af gæstedagplejen.

For at kunne komme tættere en løsning har Børne- og uddannelsesudvalget besluttet at gennemføre dialogmøder med alle områdets bestyrelserne for dagtilbud og børnehaver.

Her var det ikke tydeligt, om forældrene ønskede gæstedagpleje som den er i dag eller i institutionerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det var tydeligt at forældrene ønskede følgende:

De fysiske rammer skulle være i orden, tryghed for deres børn i mindre rammer og så lidt skiftende voksenkontakt som muligt.

I de to områder Sønderborg by er man udfordret på de fysiske rammer og der har man taget legestuerne i brug som gæstedagpleje. Børnene kender legestuerne i forvejen og også de voksne, som tager i mod dem.

De kommer dermed i trygge omgivelser, hvor de fysiske rammer er i orden, hvor de kan lege i mindre grupper og hvor de bliver modtaget af personale de kender. Udover at vi tilgodeser alle forældre, løser vi også udfordringen med tomgangspladserne i dagplejen.

Hvis Erik Lorenzen som formand for udvalget og Fælleslisten virkelig mener, det hans liste siger omkring borgerindragelse, så kan vi sammen på udvalgsmødet sidst i november lade forældrenes ønske blive en realitet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk