Venstre vil lade forældre vælge gæstedagplejemodel

13. november 2017 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Sven Jensen, Venstre, skriver:

Siden helhedsplanen ”Kvalitet i dagtilbud & folkeskole” skulle vedtages, har der blandt andet været uenighed omkring placering af gæstedagplejen.

For at kunne komme tættere en løsning har Børne- og uddannelsesudvalget besluttet at gennemføre dialogmøder med alle områdets bestyrelserne for dagtilbud og børnehaver.

Her var det ikke tydeligt, om forældrene ønskede gæstedagpleje som den er i dag eller i institutionerne. Men det var tydeligt at forældrene ønskede følgende:

Artiklen fortsætter under annoncen

De fysiske rammer skulle være i orden, tryghed for deres børn i mindre rammer og så lidt skiftende voksenkontakt som muligt.

I de to områder Sønderborg by er man udfordret på de fysiske rammer og der har man taget legestuerne i brug som gæstedagpleje. Børnene kender legestuerne i forvejen og også de voksne, som tager i mod dem.

De kommer dermed i trygge omgivelser, hvor de fysiske rammer er i orden, hvor de kan lege i mindre grupper og hvor de bliver modtaget af personale de kender. Udover at vi tilgodeser alle forældre, løser vi også udfordringen med tomgangspladserne i dagplejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis Erik Lorenzen som formand for udvalget og Fælleslisten virkelig mener, det hans liste siger omkring borgerindragelse, så kan vi sammen på udvalgsmødet sidst i november lade forældrenes ønske blive en realitet.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...