Verdensmålene: Nordals Skolen har besøg af Red Barnets generalsekretær

16. november 2018 Uddannelse

Frem mod FN’s børnerettighedsdag lærer elever over hele landet om verdensmål i samarbejde med Red Barnet.

Sønderborg er en af de få kommuner, der aktivt inddrager børnene i at implementere verdensmålene.

På Nordals Skolen har eleverne arbejdet med temaet hele ugen og har fredag besøg af politikere og Red Barnets generalsekretær til en paneldebat.

I år er temaet FN’s verdensmål og tusindvis af børn på Red Barnets 75 ambassadørskoler over hele landet er i gang med at fordybe sig i verdensmål om fred, ligestilling, kvalitetsuddannelse og bekæmpelse af ulighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som en del af arbejdet stiller børnene også politikerne til ansvar for at leve op til verdensmålene i 2030.

Eleverne på Nordals Skolen deres arbejde med verdensmål for politikere, synger om børnerettigheder og deltager også i en paneldebat med borgmester Erik Lauritzen og Kirsten Brosbøl, formand for Folketingets Tværpolitiske Netværk for FN’s Verdensmål.

Red Barnets generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm, deltager også i paneldebatten.

”Det er de børn, der nu vokser op med verdensmålene, som skal være med til at forandre verden. Det er dem, som kan kræve en mere lige verden og komme med de nye løsninger, som vi ældre generationer måske slet ikke har tænkt på. Derfor ser jeg rigtig meget frem til besøget på Nordals Skolen i dag. Jeg glæder mig til at lytte til dem, som kan og skal få forandringerne til at ske”, siger Jonas Keiding Lindholm i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk