Verdensrekord i Universe

18. oktober 2020 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Verdens største kartoffelbatteri er blevet fremstillet i Universe og det var en travl efterårsferie for gæsterne i Universe, da de skulle lave små kartoffelforsøg, der skulle bruges til verdens største kartoffelbatteri og dermed slå den gamle verdensrekord, der er et kartoffelbatteri med 1224V.

”Jeg er utrolig glad og meget beæret over, at gæsterne tog så godt imod vores udfordring og deltog i dette store fysikeksperimenter. Vi havde et ønske om at hylde 200 året for H. C. Ørsted opdagelse af elektromagnetismen, ved hjælp af et kartoffelforsøg og AGS Alssundgymnasiet var klar til at hjælpe os med dette specielle rekordforsøg. Vi har nu sammen med vores gæster slået rekorden og fik lavet verdens største kartoffelbatteri med 1950 Volt”, fortæller Morten Lorenzen, event- og arrangementskoordinator i Universe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Universe havde købt over 500 kg. kartofler ind til efterårsferien, hvoraf de 300 kg blev brugt til kartoffelbatteriet. Og der var rig mulighed for masser af leg og udfordringer, ud over rekordforsøget med den kendte rodfrugt.

Efterårsferien hed oprindeligt kartoffelferien tilbage i starten af 1900-tallet, hvor børn og unge skulle hjælpe forældrene i kartoffelmarken. Kartoflen er den fjerde største fødevare i verden efter hvede, ris og majs. En kartoffel består af 80 procent vand og den er beslægtet med både tomater og tobak. Hver dansker spiser op mod 40 kg. kartofler om året.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Politik, Nordborg

Jan Rytkjær Callesen prøver at genstarte sin politiske karriere

28. juni 2022 Politik

Jan Rytkjær Callesen fra Nordals, som tidligere har siddet i Folketinget og i Byrådet for Dansk Folkeparti, har meldt sig i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Han agter også at stille op som lokal kandidat – og spår, at Danmarksdemokraterne vinder hele 20 mandater til det næste folketingsvalg. “Jeg sagde i begyndelsen af maj måned, […]

Læs mere...