Verdensrekord i Universe

18. oktober 2020 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Verdens største kartoffelbatteri er blevet fremstillet i Universe og det var en travl efterårsferie for gæsterne i Universe, da de skulle lave små kartoffelforsøg, der skulle bruges til verdens største kartoffelbatteri og dermed slå den gamle verdensrekord, der er et kartoffelbatteri med 1224V.

”Jeg er utrolig glad og meget beæret over, at gæsterne tog så godt imod vores udfordring og deltog i dette store fysikeksperimenter. Vi havde et ønske om at hylde 200 året for H. C. Ørsted opdagelse af elektromagnetismen, ved hjælp af et kartoffelforsøg og AGS Alssundgymnasiet var klar til at hjælpe os med dette specielle rekordforsøg. Vi har nu sammen med vores gæster slået rekorden og fik lavet verdens største kartoffelbatteri med 1950 Volt”, fortæller Morten Lorenzen, event- og arrangementskoordinator i Universe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Universe havde købt over 500 kg. kartofler ind til efterårsferien, hvoraf de 300 kg blev brugt til kartoffelbatteriet. Og der var rig mulighed for masser af leg og udfordringer, ud over rekordforsøget med den kendte rodfrugt.

Efterårsferien hed oprindeligt kartoffelferien tilbage i starten af 1900-tallet, hvor børn og unge skulle hjælpe forældrene i kartoffelmarken. Kartoflen er den fjerde største fødevare i verden efter hvede, ris og majs. En kartoffel består af 80 procent vand og den er beslægtet med både tomater og tobak. Hver dansker spiser op mod 40 kg. kartofler om året.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...