Veterankoordinator klar til tjeneste

15. marts 2016 Uddannelse

Hele fire gange har Kim Andersen pakket rygsækken for at drage på missioner til nogle af verdens brændpunkter – dér hvor det hele koger over, befolkningen flygter og byer bliver til ruiner. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”20110907-1″ width=”300″ height=”291″ />

Den slags oplevelser sætter sig godt fast i både hukommelsen og hjertet, og for en del veteraner bliver hverdagen efterfølgende svær –  også selvom de er vendt uskadte hjem til trygge, lille Danmark, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

“Jeg ved hvad det vil sige at være i en krigszone – der hvor verden er gået i opløsning. De oplevelser man får der kræver, at man får talt ud om tingene rigtig mange gange undervejs. Det er man heldigvis blevet rigtig gode til at få gjort både under og efter en udsendelse, men man kan aldrig forudsige, hvordan man reagerer efterfølgende. Jeg har på egen krop prøvet at få en efterreaktion, hvor jeg heldigvis fik den hjælp der skulle til, så nu glæder jeg mig til at kunne hjælpe og måske endda være med til at forebygge at det sker for andre veteraner”, forklarer Kim Andersen.

download“Jeg har i mange år har arbejdet med mennesker, der har været udfordret både socialt, beskæftigelsesmæssigt, psykisk, fysisk og har haft misbrugsproblematikker. Derfor er jeg vant til at håndtere udfordringer – som regel flere på én gang – finde konstruktive og kreative løsninger, og tænke og arbejde i pressede situationer med pressede mennesker”, siger Kim Andersen.

Veterankoordinatoren får da også brug for at tænke ud af boksen i sit nye job, hvor det først og fremmest handler om at skabe netværk og samarbejde bredt med såvel Forsvaret, offentlige instanser, kommuner, foreninger, sundhedscenter og erhvervsliv for at muliggøre en effektiv og målrettet indsats til de veteraner der måtte få brug for det.

Dét at være en del af arbejdsmarkedet spiller en afgørende rolle i forhold til at have en normal hverdag. Mister den enkelte veteran sit arbejde, så bliver det først svært – det siger al erfaring.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk