Vidensby Sønderborg inspirerede folkeskolelærerne

2. juli 2019 Uddannelse

Mandag var det folkeskolelærerne, der skulle lytte og lære – og det gjorde de på en stor undervisningsmesse, som Videnby Sønderborg havde arrangeret i Humlehøjhallerne.

I hallen var der hele 50 stande med materiale, der kan give inspiration til undervisningen. Blandt standene var der en, som var bemandet med Mette Rasmussen og Krestina Jeppesen fra Det Sønderjyske Sangcenter.

“Vi arbejder på at styrke fællessang i skolerne og byder på gode sangoplevelser til klasserne”, siger Krestina Jeppsen til SønderborgNYT. Sangcentret har også et forløb, Sang, bevægelse og læring, som er for pædagoger og lærere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Meningen med dagen

“Vi vil gerne give lærerne inspiration til at de gør deres undervisning endnu bedre og derfor har vi en dag med en messe, hvor der også er workshops”, siger Oliver Jon fra Vidensby Sønderborg. Flere end 300 lærere gjorde brug af det gode tilbud.

“Fra Vidensby Sønderborg går vi ikke ud og fortæller lærerne, hvad de skal og ikke skal. Men vi giver gerne inspiration, som uden i tvivl får flere af lærerne til at tænke, der måske er noget af det, som de kan bruge”, siger Oliver Jon til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

En af de mange workshops gik ud på at programmere blandt andet et elektrisk tog, så det kører og stopper igen.

“Det med programmering har en del lærere svært ved, fordi det kræver viden om den software, der er i de forskellige programmer. Og mange lærere mener, at de skal være bedre end eleverne til at bruge computer”, siger en workshop-underviser.

“Hvis vi husker, det er OK at lave fejl, så kan vi lære af dem”, siger han videre. Og modet til at fejle kan være vejen til ny viden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Iøvrigt er folkeskolelærerne ikke sendt på ferie endnu.

“De bruger denne uge på forberedelse og på fredag kan de sætte uret på ferietid”, siger Oliver Jon.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debat: Ved at fokusere på de unges interessser vil vi få flere i arbejde eller uddannelse

17. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Jan Prokopek Jensen, Socialdemokratiet, skriver: Alle unge mellem 18 og 29 år i job eller uddannelse. Det er vores socialdemokratiske ambition i Sønderborg Kommune. Vi er på vej, i løbet af det seneste halve år er yderligere 200 kommet i arbejde eller uddannelse; men der er stadig for mange, der mangler et job eller […]

Læs mere...