Videnskabsklubben inviterer børn fra 4.-6. klasse ind i den nørdede verden

26. august 2021 Uddannelse
Videnskabsklubben. Foto: Lars Svankjær
Videnskabsklubben. Foto: Lars Svankjær

Videnskabsklubben kommer til Sønderborg og slår dørene op for skoleelever i 4.-6. klasse, der vil gå til videnskab efter skole – helt ligesom man kan gå til fodbold, ridning eller spejder.

Eleverne skal gennem syv uger grave sig ned i naturvidenskabens herligt nørdede verden. De skal arbejde som rigtige forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem stribevis af eksperimenter og forsøg, skriver klubben.

Tilbuddet er gratis, og formålet er at give børn blod på tanden, når det kommer til naturfagene, som alt for mange desværre mister interessen for op igennem folkeskolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Videnskabsklubben kalder vi eleverne, der går til videnskab, for miniforskere. De bliver undervist af ældre elever fra gymnasiet og 8.-9. klasse og undervisningen foregår på Sønderborg Statsskole hver mandag over syv uger i efteråret. De ældre elever har meldt sig frivilligt til at undervise miniforskerne inden for enten mikrobiologi, hvor de blandt andet skal studere det allermindste liv i mikroskop, eller primatologi, hvor de lærer om aber, menneskeaber og evolution.

Mødet mellem de ældre og yngre elever uden for skolens rammer skaber et unikt læringsmiljø med plads til nysgerrighed, engagement og ægte glæde ved naturvidenskaben, fortæller Videnskabsklubbens direktør, Rikke Schmidt Kjærgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I Videnskabsklubben arbejder vi for at åbne børn og unges øjne for naturvidenskaben og vise dem, at det kan være sjovt og berigende at arbejde med den naturvidenskabelige tankegang. Vi inviterer dem inden for i en verden fuld af leg og eksperimenter og tilbyder dermed et enestående møde med naturvidenskaben, som forhåbentlig kan være med til at inspirere dem i deres videre færd gennem uddannelsessystemet og livet generelt”, siger Rikke Schmidt Kjærgaard, som selv er tidligere forsker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forløbene i Videnskabsklubben er udviklet af nogle af Danmarks dygtigste forskere og baserer sig på den nyeste forskning inden for hvert emne. Undervisningen på Sønderborg Statsskole foregår syv mandage fra kl. 15.30 til 17.00 og har opstart mandag d. 25. oktober.

Tilmeldingen er åben og holdene kan findes på Videnskabsklubbens hjemmeside .

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk