Vigtigt udviklingshæmmede kommer ud i virkeligheden

28. juli 2015 Uddannelse

Når udviklingshæmmede kommer i praktik i Universe, så er det ikke fordi, Sønderborg Kommune har en forestilling om, at der venter faste ansættelser efter forløbene.

Jan Prokopek forklarer, at udviklingshæmmede skal have gode job-oplevelser.

Jan Prokopek forklarer, at udviklingshæmmede skal have gode job-oplevelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For os handler det om, at udviklingshæmmede får nogle gode oplevelser ude i virkeligheden fremfor kun at være på de beskyttede værksteder”, siger Jan Prokopek, der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

Han fortæller, at det er længe siden, de udviklingshæmmede kom ud fra de store institutioner, hvor man havde gemt dem væk – og nu gælder det om, at de får et liv, der ligger så tæt op af det, som de såkaldt normale har.

“Det har vi arbejdet på et godt stykke tid og det vil vi fortsat gøre”, siger Jan Prokopek til SønderborgNYT. Hvis virksomhederne skulle aflønne de udviklinghæmmede, så ville de ikke have dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De er ikke i stand til at passe et almindeligt job”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...