Vil byrådet skære i busservicen for de unges skyld?

12. juni 2015 Sundeved

Teknik- og Miljøudvalget bad midt i maj forvaltningen finde 3,5 millioner kroner i budgettet, så ordningen med gratis buskort til unge på ungdomsuddannelserne kan fortsætte i 2016.

Der mangler 3,5 mio.kr., hvis gratis ungdomskort også i 2016 skal tilbydes elever på ungdomsuddannelserne, der har en afstand over 6 km mellem hjem og skole.bus

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen foreslår nedlægning af busrute 743 og natbusserne, svømmebusserne og de gratis sommerbusser til Nordals. Desuden foreslår forvaltningen af byrådet stopper med at give gratis buskort til folkeskoleelever, en lukning af ventesal og toiletter på Sønderborg busstation samt stop med at opsætte eller udskifte af læskærme ved stoppesteder.

Yderligere besparelsestiltag på 950.000 kr. vil blive forelagt til august.

Nu er det op til byrådet om Ungdomskortene skal finanseres med serviceforringelser inden for andre områder af busdriften.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...